szombat, 27 július 2024 14:06

Szegeden csinálták a fesztivált

Július 20-21-én Szegeden rendezték meg a hagyományos Fesztivál Kupa nemzetközi szektorlabda versenyt. Idén ismét két napos volt a rendezvény, így szombaton a 32 induló amolyan selejtezőt játszott egymással. Vasárnap pedig hozzájuk csatlakozott még 9 induló, hogy a saját kategóriájában küzdjön az értékes díjakért. De térjünk vissza a szombati selejtezőre. A 4 darab egyenként 8 fős csoportban körmérkőzéssel dőlt el a 4 továbbjutó hely sorsa. Az A és a D jelű csoportban nem történt nagy meglepetés, a ranglista szerint várhatóan alakultak a továbbjutók. A másik két csoportban viszont született vaskos meglepetés. A harmadosztályú Fejes pl. megnyerte a C csoportot, de a harmadik helyen továbbjutó - szintén harmadosztályú - Németh szereplése is pozitív meglepetés volt. Mindezt két másodosztályú, Valics és Komáromi kárára. A B csoportban ugyanilyen "cserét" Najror tudott kiharcolni Kondor G. ellenében.

A 16 között oda-vissza vágós nyolcaddöntőn alakult ki a másnapi főverseny mezőnye. A meglepetés emberek itt már nem tudták folytatni jó szereplésüket, egyikőjük sem jutott a legjobb nyolcba.
Vasárnap a Fesztivál kupa sorsa 7 fordulós körmérkőzéssel dőlt el. Szathmáry első körös győzelme után két döntetlent ért csak el, utána viszont hibátlanul teljesített és egy fordulóval a vége előtt matematikailag is megnyerte az idei Fesztivál Kupát! Mögötte nagy volt a mozgás, a körbeverés. Bottyán tudott még veretlen maradni, de mindössze egyetlen mérkőzést nyert meg, hatszor remizett! És ez csak a 4. helyre volt elég. Terjék és Debreczy fej-fej mellett haladt. Egy körrel a vége előtt előbbi váratlanul 3-2 arányban alul maradt Varga ellen, és így Debreczy 1-1-es döntetlenje Bottyán ellen is elég volt, hogy 2 pontra növelje előnyét. A záró fordulóban aztán Trecskóval nem bírt (0-0), míg Terjék legyőzte Moldovánt (2-1), így azonos ponttal végeztek. Az egymás elleni eredmény pedig a másodosztályú Terjéknek kedvezett.

   A legjobb külföldi versenyző:
Bajkó Mihály (StickBreakers)

Aki ezután - a kiírásnak megfelelően - még a másodosztályúak döntőjébe is bekapcsolódott (a szintén másodosztályú Bajkóval egyetemben, aki a bronzmeccset játszhatta kategóriájában) és ha már ott volt, meg is nyerte.
A másod-, a harmadosztályban és a minősítés nélküliek között is két csoportban zajlottak a küzdelmek, ami után elődöntő és helyosztók következtek. A 2024-es Fesztivál Kupa végeredménye:

Fesztivál Kupa:
1. Szathmáry Károly
2. Terjék Zsolt
3. Debreczy István
 II. osztály:
1. Terjék Zsolt
2. Plemic Stevan
3. Kondor Gábor

III. osztály:
1. Najror Zoltán
2. Mihály II Zoltán
3. Serák György

Minősítés nélküliek:
1. Leányvári László
2. Matkó Péter
3. Németi Csaba

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

  Szektorlabda verseny 
  12 érintéses verseny 
  Subbuteo verseny 
  Nemzetközi versenyek
   
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!