Céljaink

A szövetség fõ tevékenysége a Sporttörvényben meghatározott sportszervezõi és sportigazgatási közfeladatok ellátása, így különösen a Magyar Köztársaság területén a sportágban kizárólagos joggal versenyrendszerek mûködtetése, a tagszervezetek érdekvédelme és a részükre való szolgáltatások nyújtása, valamint a nemzetközi kapcsolatok lebonyolítása, szabadidõsport lehetõségeinek bõvítése, programkínálatának gazdagítása. [Ptk. 66. §-a, a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi XX. tv. (Ötv.) 8. § (1) bek. és a Sporttörvény 26. § (1)-(2) bek., illetve a 24. § (8) bek.]

A Szövetség fõ tevékenysége a közhasznú szervezetekrõl szóló tv. 5. § a) pontja és a 26. § c) 14. pontja alapján kiemelkedõen közhasznú szervezetnek minõsül.

1. Szervezi, irányítja és ellenõrzi a Magyar Köztársaság területén folyó asztali-labdarúgó tevékenységet, így megalkotja — különös figyelemmel a nemzetközi szabályzókra — az asztali-labdarúgó sportág hazai szabályzóit, versenyrendszert mûködtet, az asztali-labdarúgó sportszervezetek tagjairól központi nyilvántartást vezet (igazolás), sportfegyelmi jogkört gyakorol stb.. Elõsegíti a szabadidõsport, a rekreációs tevékenységet; elõmozdítja lehetõségeinek bõvítését, programkínálatának gazdagítását és az ehhez kapcsolódó szemléletformálást, az egészséges életmódra nevelést, valamint a versenysport, az iskolai és diáksport, a fogyatékosok sportja és a senior sport fejlesztését.

2. Az asztali-labdarúgás mûvelése kapcsán olyan további kisközösségek létrejöttének elõsegítése és létrejöttük támogatása, ahol alapvetõ érték az életminõséget javító - a szenvedélybetegségeket kerülõ, illetve azt megelõzõ - valamint rendszeres fizikai aktivitást folytató és környezetére szemléletformáló hatást gyakorló egészségmegtartás.

3. Népszerûsíti az asztali labdarúgást, képviseli a sportág és tagjai érdekeit.

4. A Szövetség hozzájárul az asztali labdarúgás színvonalának emelkedéséhez, társadalmi elfogadtatásához, szakmai alapjainak kiszélesítéséhez és az utánpótlás fejlesztéséhez.

5. A Szövetség a világ kulturális örökségeként õrzi az asztali-labdarúgást, mint egy magyar eredetû népi játék (gombfoci) szellemi-ügyességi sport változatát. Népszerûsíti a sportágat, kutatja népi játék elõdének történetét, ápolja hagyományait.

6. A Szövetség ápolja és fejleszti kapcsolatait, valamint együttmûködik a nemzeti és nemzetközi asztali-labdarúgó szövetségekkel, illetve szervezetekkel.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

  Szektorlabda verseny 
  12 érintéses verseny 
  Subbuteo verseny 
  Nemzetközi versenyek
   
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!