Céljaink

A szövetség fõ tevékenysége a Sporttörvényben meghatározott sportszervezõi és sportigazgatási közfeladatok ellátása, így különösen a Magyar Köztársaság területén a sportágban kizárólagos joggal versenyrendszerek mûködtetése, a tagszervezetek érdekvédelme és a részükre való szolgáltatások nyújtása, valamint a nemzetközi kapcsolatok lebonyolítása, szabadidõsport lehetõségeinek bõvítése, programkínálatának gazdagítása. [Ptk. 66. §-a, a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi XX. tv. (Ötv.) 8. § (1) bek. és a Sporttörvény 26. § (1)-(2) bek., illetve a 24. § (8) bek.]

A Szövetség fõ tevékenysége a közhasznú szervezetekrõl szóló tv. 5. § a) pontja és a 26. § c) 14. pontja alapján kiemelkedõen közhasznú szervezetnek minõsül.

1. Szervezi, irányítja és ellenõrzi a Magyar Köztársaság területén folyó asztali-labdarúgó tevékenységet, így megalkotja — különös figyelemmel a nemzetközi szabályzókra — az asztali-labdarúgó sportág hazai szabályzóit, versenyrendszert mûködtet, az asztali-labdarúgó sportszervezetek tagjairól központi nyilvántartást vezet (igazolás), sportfegyelmi jogkört gyakorol stb.. Elõsegíti a szabadidõsport, a rekreációs tevékenységet; elõmozdítja lehetõségeinek bõvítését, programkínálatának gazdagítását és az ehhez kapcsolódó szemléletformálást, az egészséges életmódra nevelést, valamint a versenysport, az iskolai és diáksport, a fogyatékosok sportja és a senior sport fejlesztését.

2. Az asztali-labdarúgás mûvelése kapcsán olyan további kisközösségek létrejöttének elõsegítése és létrejöttük támogatása, ahol alapvetõ érték az életminõséget javító - a szenvedélybetegségeket kerülõ, illetve azt megelõzõ - valamint rendszeres fizikai aktivitást folytató és környezetére szemléletformáló hatást gyakorló egészségmegtartás.

3. Népszerûsíti az asztali labdarúgást, képviseli a sportág és tagjai érdekeit.

4. A Szövetség hozzájárul az asztali labdarúgás színvonalának emelkedéséhez, társadalmi elfogadtatásához, szakmai alapjainak kiszélesítéséhez és az utánpótlás fejlesztéséhez.

5. A Szövetség a világ kulturális örökségeként õrzi az asztali-labdarúgást, mint egy magyar eredetû népi játék (gombfoci) szellemi-ügyességi sport változatát. Népszerûsíti a sportágat, kutatja népi játék elõdének történetét, ápolja hagyományait.

6. A Szövetség ápolja és fejleszti kapcsolatait, valamint együttmûködik a nemzeti és nemzetközi asztali-labdarúgó szövetségekkel, illetve szervezetekkel.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!