hétfő, 26 augusztus 2024 20:37

Puskás L. továbbra is megállíthatatlan!

Augusztus 18-án Maroslele adott otthont a III. Maros Kupa nemzetközi 12 érintéses asztali labdarúgó kupának. Méghozzá rekordszámú, 32 nevezővel! Bizony főhetett a feje a versenyigazgatónak, hogy a rendelkezésre álló idővel (és asztallal!) hogyan gazdálkodjon! Végül a ranglista alapján 6 csoportba osztotta a nevezetteket, ahol 5 fordulós körmérkőzéssel dőlt el a továbbjutók kiléte. A csoportkialakítás négy csoportban is egy favorit mellett nagyjából homogén csoportokat hozott. Azonban egy "halálcsoportot" is alkotott. A Koczor, Bajkó, Papp-Takács hármas mellé került ugyanis a több mint három év után visszatérő Puskás Z. is, akiről nem lehetett tudni, hogy a hosszú kihagyás hogyan hat majd a játékára. A maradék egy csoportban előzetesen a Kondor G. - Marschal csatára lehetett számítani az első két helyen. Ebbe rögtön bele is rondított a debreceniek 14 éves fiatal üdvöskéje, Major Bence, aki élete első egyéni versenyén vett részt. 2-1 arányban ugyanis meglepetésre legyőzte Kondor Gábort! Sőt! Straszner, Marschal és Lukácsi skalpját is begyűjtve az utolsó körtől függetlenül megnyerte a csoportját! Az első 4 csoport a favoritok győzelmét hozta. Kovács, Puskás L. és Matkó P. makulátlan eredménnyel, Mártonfi egy Füzy elleni botlással. Viszont a versenyen induló katalán versenyzők közül ketten is a csoportjuk 2. helyén végezve masíroztak be a nyolcaddöntőbe! A "halálcsoport" Koczor és Bajkó versenyfutását hozta, ők osztoztak az első két biztos továbbjutó helyen, de a visszatérő Puskás Z. is már az utolsó kör előtt bebiztosította a reménybeli továbbjutó 3. helyet. A csoportok végeredménye:

 
 
A 3. helyezettek teljesítmény táblázata
 
A nyolcaddöntőbe jutott 16 versenyző teljesítmény táblázata
 
Az „alsóház” teljesítmény táblázata
 
Impozáns látványt nyújtott a berendezett terem

A csoportmeccsek után az addigi eredményekből teljesítmény táblázat készült, ez adta alapját a további párosításoknak a nyolcaddöntőben, illetve a 17-24 és 25-32 helyekért folyó küzdelmekben. Döntetlen esetén ez a táblázat határozta meg a továbbjutó kilétét is, nem volt 11-es párbaj. Az első 8 helyezett a második nyolcból kapta az ellenfelét (fordított sorrendben, tehát pl. az 1. a 16. helyezettet). 6 párosításban az első 8-ban végzett nyert, egy mérkőzésen pedig az erő sorrend döntött (és ezzel Major tovább írta a sikertörténetét!). Egyedül az előzetesen legszorosabbnak ítélt, Széll-Bajkó csata hozta az alacsonyabb helyezésű Bajkó győzelmét. Így a negyeddöntőbe a teljesítmény táblázat első 7, valmint a 9. helyezettje jutott be! És ilyen szempontból itt sem történt meglepetés, Koczor Majort, Kovács Mártonfit, Puskás L. pedig Kondor G.-t győzte le. A Matkó P. - Bajkó mérkőzés 3-3-as döntetlenje erőnyerőként előbbi továbbjutását jelentette. Az elődöntőben Matkó P. Koczorral vívott nagy csatát és végül jobb helyzetkihasználásának köszönhetően a debreceni versenyző jutott a döntőbe (4-2). Ahol biztosan egy csapattársa volt az ellenfele, hiszen a másik ágon létrejött a Kovács-Puskás L., döntőnek is beillő párosítás. Kovácsnak erőnyerőként a döntetlen is elég lett volna. 4-5-nél, pár másodperccel a vége előtt erre meg is volt az esélye, de a labda hihetetlen utat leírva a kapuson végül nem került a hálóba, így csak a bronzért küzdhetett. Ott pedig Koczor összeszedetteb játékot nyújtott és 4-3-mal behúzta a harmadik helyet! A döntő feszült játékot, az elején elég sok hibát hozott. 6 és fél perc elteltével Matkó P. szerzett vezetést, de a középkezdés utáni 5 lépésből Puskás L. egyenlített is. Fordulás után 4 percig kellett váni az újabb gólra, Puskás L. ekkor megfordította a mérkőzés állását! Mindkét oldalon kimaradt helyzetek után pedig két és fél perccel a vége előtt a kegyelemdöfést is bevitte. 3-1 arányban megnyerte a döntőt! És ezzel az OB második fordulóját is, hatalmas lépést téve ezzel a végső győzelem felé! De a döntés majd csak Debrecenben a harmadik fordulóban! Ahol arra is választ kapunk, lesz-e valaki, aki megveri idén Puskás Lászlót?

 
 
 
Major Bence (DSC) a legjobb helyezést elérő újonc végül a 7. helyet szerezte meg
 
Az egyéni OB élmezőnye
A katalán versenyzők ennek a versenynek is üde színfoltjai voltak

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

  Szektorlabda verseny 
  12 érintéses verseny 
  Subbuteo verseny 
  Nemzetközi versenyek
   
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!