kedd, 20 március 2018 11:35

Nagyszerű siker Prágában

Hét fővel képviselte magát a Budapest Subbuteo Klub a hétvégi prágai Satellite versenyen. A sportág történetében először született magyar siker egy nemzetközi subbuteo tornán, köszönhetően a száz százalékos teljesítménnyel záró Baross Gábornak.

Három magyar versenyző jutott a legjobb nyolc közé, miután Baross Gábor mellett Mácsik Áron és Hicz András is sikerrel vette a csoportkört. Baross Filippi Vitali és Daniel Vranovitz legyőzése után csapattársa, Székely Miklós elleni győzelmével biztosította be helyét a negyeddöntőben. Mácsik Áron nagy csatában jutott tovább! David Young és Robert Green ellen egyaránt döntetlenre végzett, majd Galina Rudkina legyőzése jelentette a második helyet, és ezzel a továbbjutást. Hicz alaposan elpáholta csoporttársait, Annika Hentrick, Paolo Di Stefano és Marco Zucchi ellen is nyerni tudott.

A Budapest Subbuteo Klub Prágában

A négy közé jutásért vívott mérkőzésen a sorsolás nem kedvezett a Budapest Subbuteonak, hiszen Baross és Mácsik egymás ellen csaptak össze. Kettejük csatáját magabiztosan nyerte Gábor. Ugyenezen az ágon szerepelt Hicz András, aki valósággal kivégezte Jiri Uchytilt, hogy aztán ő is fenn akadjon Barosson az elődöntőben.

A finálé kiélezett mérkőzést hozott, valóban a két legjobb -Baross Gábor és Marco Zucchi- csapott össze. A fordulatos meccs végén a magyar fiú örülhetett, hiszen 3-2-es győzelmével a magyar subbuteozás első nemzetközi aranyérmét akaszthatta nyakába.

 

Végeredmény

1. Baross Gábor (HUN)
2. Marco Zucchi (CZE)
3. Robert Green (AUS) és Hicz András (HUN)

A csoportkörből kiesett versenyzők egy W.A.S.P.A tornával vígasztalódtak, amelyet David Youung nyert, megelőzve Jiri Uchytilt és a Budapest Subbuteo ifjú reménységét, Katona Viktort.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!