kedd, 20 március 2018 11:35

Nagyszerű siker Prágában

Hét fővel képviselte magát a Budapest Subbuteo Klub a hétvégi prágai Satellite versenyen. A sportág történetében először született magyar siker egy nemzetközi subbuteo tornán, köszönhetően a száz százalékos teljesítménnyel záró Baross Gábornak.

Három magyar versenyző jutott a legjobb nyolc közé, miután Baross Gábor mellett Mácsik Áron és Hicz András is sikerrel vette a csoportkört. Baross Filippi Vitali és Daniel Vranovitz legyőzése után csapattársa, Székely Miklós elleni győzelmével biztosította be helyét a negyeddöntőben. Mácsik Áron nagy csatában jutott tovább! David Young és Robert Green ellen egyaránt döntetlenre végzett, majd Galina Rudkina legyőzése jelentette a második helyet, és ezzel a továbbjutást. Hicz alaposan elpáholta csoporttársait, Annika Hentrick, Paolo Di Stefano és Marco Zucchi ellen is nyerni tudott.

A Budapest Subbuteo Klub Prágában

A négy közé jutásért vívott mérkőzésen a sorsolás nem kedvezett a Budapest Subbuteonak, hiszen Baross és Mácsik egymás ellen csaptak össze. Kettejük csatáját magabiztosan nyerte Gábor. Ugyenezen az ágon szerepelt Hicz András, aki valósággal kivégezte Jiri Uchytilt, hogy aztán ő is fenn akadjon Barosson az elődöntőben.

A finálé kiélezett mérkőzést hozott, valóban a két legjobb -Baross Gábor és Marco Zucchi- csapott össze. A fordulatos meccs végén a magyar fiú örülhetett, hiszen 3-2-es győzelmével a magyar subbuteozás első nemzetközi aranyérmét akaszthatta nyakába.

 

Végeredmény

1. Baross Gábor (HUN)
2. Marco Zucchi (CZE)
3. Robert Green (AUS) és Hicz András (HUN)

A csoportkörből kiesett versenyzők egy W.A.S.P.A tornával vígasztalódtak, amelyet David Youung nyert, megelőzve Jiri Uchytilt és a Budapest Subbuteo ifjú reménységét, Katona Viktort.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

  Szektorlabda verseny 
  12 érintéses verseny 
  Subbuteo verseny 
  Nemzetközi versenyek
   
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!