péntek, 01 szeptember 2017 10:30

Győztes hazatérés Debreczytől

Hétvégén zajlott a Maros Kupa Marosszetngyörgyön. Az erdélyi gombfocisok hagyományos éves szektorlabda versenyén tizenheten vettek részt, köztük több Magyarországról érkezett játékos. A jelenleg a Vasi GE-t erősítő Debreczy István hazatért Erdélybe, hiszen az egykori kolozsvári csapat erősségéről beszélünk. Ha már hazatért, meggyőző fölénnyel meg is nyerte a versenyt, megelőzve a sportág olyan nagyságait, mint Pákai György, Lukács Viktor vagy Szatmári Tamás.

Teljes körmérkőzést játszott a mezőny, Debreczy mellett Lukács Viktor és Szatmári Tamás vettek repülőrajtot. Utóbbi már a harmadik fordulóban megmérettetett Pákai Györggyel, aki a Szatmáritól elszenvedett vereség után Lukács ellen is pontokat hullajtott. Ezután Lukács és Szatmári remizett egymással, így a könnyebb sorsolással induló Debreczy meglépett az első helyen.  Pákai nem talált magára, és meglepetés döntetlent játszott Serák Györggyel, így már négy forduló után tetemes hátrányba került az első helyhez képest. Debreczy Szatmári legyőzésével menetelt tovább, végül Lukács állította meg a diadalmenetet. Eközben Pákai tovább botladozott, és a szegedi Papp-Takács Sándor ellen sem sikerült nyernie, Debreczy ellen elszenvedett veresége pedig azt jelentette, hogy még a verseny felénél sem jártunk, amikor a regnáló bajnok kiszállt az első helyért folytatott csatából. A bajnokság hátralévő részében Debreczy magabiztosan tartotta az első helyet, míg Lukács és Szatmári kitartóan üldözte. Pákai is kezdett magára találni, míg Koczor János surranóágon közeledett a dobogó felé.

Igazán érdekes meccseknek is szemtanúi lehettek a kilátogatók. Nem akármilyen derbi volt a Debreczy - Koczor mérkőzés, amely 3-3-as döntetlennel zárult. Szatmári Tamás is összehozott egy sokgólos meccset, amikor 4-3-ra győzte le Moldován Károlyt. Az igazi bomba azonban Varga Ervin nevéhez fűződik, aki 6-5-re verte Koczort, aki azonban már a következő körben visszaadta a kölcsönt, és szintén 6-5 arányban múlta felül a hétvége legangyobb skalp-gyűjtőjét, Serák Györgyöt. A világbajnoki cím védője tehát igazán kitett magáért, és látványos mérkőzésekkel szórakoztatta a nézőket. Természetesen a legtöbb rúgott gól is Koczor nevéhez fűződik.

Debreczy István győzelme szinte pillanatokig sem forgott veszélyben, míg a mögötte sorakozók nagy csatát vívtak egymással a fennmaradó helyekért. A végére négy részre szakadt a mezőny: Kiemelkedett Debreczy, akit a Lukács, Szatmári, Pákai, Koczor, Varga ötös követett. Tőlük messze leszakadva következett a középmezőny, míg sereghajtó Bors Attila és Bodó Attila csak egymással viaskodtak, nekik ez a mezőny nehéznek bizonyult.

 

A Maros Kupa végeredménye:

1. Debreczy István - Vasi GE - 43 pont
2. Lukács Viktor - Testvériség SE - 38 pont
3. Szatmári Tamás - Testvériség SE - 35 pont
4. Pákai György - Testvériség SE - 33 pont
5. Koczor János - Testvériség SE - 30 pont
6. Varga Ervin - Energofish Marosvásárhely - 30 pont
7. Havas Péter - Energofish Marosvásárhely - 23 pont
8. Simon Ferenc - Energofish Marosvásárhely - 21 pont
9. Moldován Károly - Energofish Marosvásárhely - 20 pont
10. Papp-Takács Sándor - ALC KSE Szeged - 19 pont
11. Serák György - MTK - 18 pont
12. Kondor Balázs - Palotai Csokonai ALE - 18 pont
13. Kondor Gábor - Testvériség SE - 17 pont
14. Komancsik Sándor - Energofish Marosvásárhely - 15 pont
15. Valics Lehel - Energofish Marosvásárhely - 15 pont
16. Bors Attila - Energofish Marosvásárhely - 3 pont
17. Bodó Attila - Energofish Marosvásárhely - 0 pont

 

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

  Szektorlabda verseny 
  12 érintéses verseny 
  Subbuteo verseny 
  Nemzetközi versenyek
   
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!