csütörtök, 29 június 2017 17:10

Lukács Viktor nyerte a Sopron Kupát

Lukács Viktor sikerével zárult az idei Sopron Kupa, amelyen negyvenöt szektorlabdázó állt asztalhoz. A Testvériség SE versenyzőjét csapattársai, Szatmári Tamás és Koczor János követték a dobogón. Hogy teljes legyen a Tesi sikere, arról Pákai György gondoskodott, miután ő szerezte meg a negyedik helyet.

A versenyzők hét- illetve nyolcfős csoportokba sorolódtak ranglistán elfoglalt helyezésük alapján. Az 'A' jelű csoport egyértelmű favoritja Pákai György és Debreczy István voltak, akik maguk mögé is utasították a mezőnyt. Nehéz lenne a csoportról reális képest festeni a sok le nem játszott meccs miatt. Csorba Gábor visszalépett a versenytől, de volt feladott meccse Mészáros Györgynek és Éder Csabának is. Harmadikként Potoczki János verekedte tovább magát ebből a csoportból. A 'B' csoport már teljes gőzzel üzemelt, a két torony magas esélyes, Szatmári Tamás és Koczor János pedig simán vették az akadályt, és jutottak a legjobb tíz közé. A 'C' csoportnak is megvolt a két nagy esélyese Lukács Viktor és Horváth Imre személyében, akik továbbjutását senki nem vesélyeztette. A harmadik helyen még Szegedi András is bekerült a tízbe. A 'D' jelű csoportban már meglepetéssel is találkozhattunk, miután a csoport első kiemeltje, Kiss István elvérzett! Bottyán Zoltán továbbjutása sétagalopp volt, a második helyen továbbjutó Németh Károly pedig köszönte szépen Kiss botladozását, és készülhetett a másnapi finálékra.

Amíg a nagyok egymással versengtek, a legkisebbek is összemérték gombfoci-tudásukat. Közülük Kámán Attila, Kim Levente, Horváth Botond és ifj. Oláh Tamás jutottak be a négyes rájátszásba, ahol Kámán Oláht, Horváth pedig Kimet győzte le a döntőbe jutásért. A fináléban kiélezett csatában, 2-1-e győzött Kámán Attila. A bronzot Kim Levente nyerte.

Sopron Kupa szektorlabda verseny

Ezzel le is zárult a szombati versenynap, hogy vasárnap az osztályos versenyekkel és a tízes döntővel folytatódjon a gombfoci-dömping. A legjobb tíz mezőnyében esély sem hagyott a többieknek a Lukács, Szatmári, Koczor hármas, nagyon elhúztak a mezőnytől. Tőlük messze leszakadva egy újabb hármas következett Pákai György, Horváth Imre és Bottyán Zoltán személyében. A gólzáporos meccseket nélkülöző körmérkőzés végén Lukács Viktor örülhetett, aki 21 pontot gyűjtve végzett az élen, megelőzve a 20 pontos Szatmárit, és a 18 pontos Koczort.

A másodosztályúak versenye érdekesen alakult, hiszen közülük négyen is a legjobb tízben szerepeltek. A legeredményesebb a főversenyben is bronzérmes Koczor János volt, akit Horváth Imre és Debreczy István követett a sorban. A főversenyből kiesett első- és másodosztályú játékosok versenyét Kiss István nyerte, megelőzve Lukács Lászlót és Máté Bálintot. A harmadosztályban a bronzért ment a csata, miután a főversenyeben Szegedi András és Potoczki János a tízbe jutott. Ezt a versengést utcahosszal nyerte Oláh Tamás, aki még azt a luxust is megengedhette magának, hogy az utolsó két meccset kihagyja. Második helyen végzett Steller József, a harmadik pedig Kelemen Zoltán lett. A minősítéssel még nem rendelkezők versenyének volt a legtöbb résztvevője. Maczelka Árpád végzett az élen, Szirtes András lett a második, Angler Lajos pedig a harmadik.

Végeredmény

Főverseny:
1. Lukács Viktor (Testvériség SE)
2. Szatmári Tamás (Testvériség SE)
3. Koczor János (Testvériség SE)

II. osztály:
1. Koczor János (Testvériség SE)
2. Horváth Imre (MTK)
3. Debreczy István (Vasi GE)

III. osztály:
1. Potoczki János (Újkori Táltosok Szigetcsép)
2. Szegedi András (Benfica-Mundial '93 FCSE Szigetszentmiklós)
3. Oláh Tamás (Dunakanyar Forte ALC)

Minősítés nélküliek:
1. Maczelka Árpád (Maroslele)
2. Szirtes Ádám (Újbuda)
3. Angler Lajos (Vasi GE)

Utánpótlás:
1. Kámán Attila (Soproni MAFC)
2. Horváth Botond (Soproni MAFC)
3. Kim Levente (Palotai Csokonai ALE)

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

  Szektorlabda verseny 
  12 érintéses verseny 
  Subbuteo verseny 
  Nemzetközi versenyek
   
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!