hétfő, 26 augusztus 2024 20:07

GOMBFOCI ÜNNEP MAROSLELÉN

Hagyományosan az új kenyér, vagyis Szent István Ünnepe környékén kerül megrendezésre a Maros Kupa Maroslelén. Ez idén sem volt másképpen. Immáron a 13. szektorlabda és a 3. brazil 12 érintéses versenyt rendezte meg a kicsiny csongrád vármegyei község. Vasárnap ráadásul "felvezetésként" még a 12 érintéses BEK döntőt is megtartották! Tavaly az épp a napokban (szeptember 26.) mozikba kerülő Lepattanó című film szereplői tettek látogatást és kóstoltak bele az igazi szektorlabda versenyek hangulatába. De az idei versenyre is érkezett neves vendég. Az ITFC újdonsült elnöke, Mártonfi István közbenjárására és szervezésében érkezett Barcelonából három katalán gombfocis, köztük az 1. Fútból Chapas világbajnok, Adria Garriga is. Mindhárman részt vettek mindkét napi versenyen, közben pedig alkalmuk nyílott, hogy ők is bemutassák a katalán gombfoci szépségeit, szabályait. Mindebben segítségükre volt a debreceni fiatal, Matkó László, aki spanyol nyelvből segítette a fordítást a nézőknek. Apropó Matkó L.! Örömteli volt, hogy hét fiatalnak külön utánpótlás versenyt is tudtak kiírni a szervezők. A helyi (két fiatal hölgy) versenyzők mellett Debrecenből és Sopronból is érkeztek fiatalok! Ez nagyon bíztató a jövőre nézve! Különösen, hogy olyanok is akadtak köztük, akik nem a megszokott családi vonalon, hanem teljesen függetlenül, gombfoci bemutatók, élő bejelentkezések útján csatlakoztak valamelyik egyesülethez.

És akkor térjünk rá a szombati, XIII. Maros Kupa nemzetközi szektorlabda versenyre. A nemzetközivé válással az eredmények a nemzetközi ranglistába is beszámításra kerültek! A 7 utánpótlás versenyzőn kívül 38-an álltak asztalokhoz, a ranglista szerinti 6 db csoportba beosztva, ahonnan az első kettők, valamint a 4 legjobb harmadik jutott a nyolcaddöntőbe. Nagyobb meglepetés talán csak a harmadosztályú Simó csoportgyőzelme volt, a többi csoportban a legmagasabb ranglista helyezésű végzett az élen. Igaz, hozzá kell tenni, hogy a versenyen mindössze 3 első osztályú versenyző indult (akik végül mindannyian a legjobb négyben végeztek), így nagyobb lehetőségük volt az alacsonyabban rangsoroltaknak bekerülni az élmezőnybe. Ez végül a harmadosztályú Theodosnak sikerült, aki a második helyen végzett, a döntőig három szétlövést nyerve! A XIII. Maros Kupa végeredménye:

Végeredmény:
1. Pákai György
2. Theodos Sándor
3. Lukács Viktor

 
II. osztályúak:
1. Koczor János
2. Trecskó János
3. Bajkó Mihály

 
III. osztályúak:
1. Theodos Sándor
2. Simó Gergely
3. Marschal István
 
Minősítés nélküliek:
1. Rácz Ferenc
2. Kovács Nándor
3. Adria Garriga
 
Utánpótlás kategória:
1. Matkó László
2. Maczelka Fanni
2. Steiger Magor
 
Az utánpótlás versenyzők
 
Katalán vendégek a maroslelei polgármesterrel
 
Nagy sikert aratott a katalán gombfoci

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

  Szektorlabda verseny 
  12 érintéses verseny 
  Subbuteo verseny 
  Nemzetközi versenyek
   
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!