vasárnap, 16 június 2024 16:39

Sopron Kupa 2024

Sopron Kupa 2024

Sopronban működik egy aktívan gombozó klub. Ők rendszeresen szerveznek országos versenyeket is. A tavaly év végi egyeztetés után, az idei verseny ismét az Eötvös gimnázium tornatermébe került.
Az Igazgató Úr kérésének eleget téve, a versenyt megelőző csütörtöki és pénteki testnevelésórák tematikája a szektorlabda volt. A fiatalok így megismerkedhettek az asztali-labdarúgás szektoros változatával.
Az elkövetett hibák ellenére 27 felnőtt, köztük 5 első, 9 másodosztályú, 9 harmadosztályú minősített, 4 minősítés nélküli és további 11 junior korú játékos jelezte részvételi és gombozási szándékát a verseny előtt. A kettő napos lebonyolítás volt az első terv, és az open kiírás, valamint a csoportokból való legjobbak közé jutás. A választás pedig éppen vasárnapra esett, és mert az iskola épülete választási körzet helyszíne, ezért egy napos verseny lett a megoldás.

Egy nap alatt a másodosztály és a harmadosztály még le is tudta volna játszani a teljes kört, viszont az elsőosztályú és a minősítés nélküli kategóriában nevezett karcsú létszám nem tette indokolttá a kategóriás lebonyolítást.
Sem a személyes tapasztalatok, sem a kellemes emlékek nem szóltak a svájci rendszer mellett. A többet látott gombozók pedig ezt javasolták, így svájci lett a befutó. Németh István Emmánuel segítségével pedig megvalósult a verseny. Ő ugyanis gépet és programot is hozott, így a párosításra, mint egy fél percet kellett csupán várni a fordulók között. A 27 versenyző egyszerre tizenhárom pályán játszott, a nyertesek mindig erősebb, a vesztesek pedig gyengébb ellenféllel találkozva.

Az utánpótlás korúak ezúttal 11 fős mezőnyben gyűltek. Őket kettő csoportba osztottuk, a csoportmeccsek után pedig kéztörős pihenés, majd kieséses rájátszás következett.

A fiataloknál 1. Maczelka Fanni, 2. Lukácsi Ádám, 3. Kelemen Gergő lettek.
Nekik is, a többieknek is gratulálunk!

A minősítés nélküliek között a legjobbak:

  1. Szabó Márton, 2. Balázs Máté és 3. Balogh Zoltán.

A harmadosztályú kategória legjobbjai:

  1. Serák György, 2. Szegedi András, 3. Theodos Sándor.

A másodosztályúak között:

  1. Koczor János, 2. Kondor Gábor, 3. Széll Gergő.

Az első osztályú gombozók között: 

  1. Debreczy István, 2. Lukács Viktor, 3. Szatmári Tamás

Köszönet a kedves vendégeknek, hogy idejüket, energiájuk a soproni versenyre fordították! Köszönet a türelmes, együttműködő magatartásért, köszönet a konszolidált gólörömökért! Gratulálok a fényes sikerekhez és a szép eredményekhez!

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

  Szektorlabda verseny 
  12 érintéses verseny 
  Subbuteo verseny 
  Nemzetközi versenyek
   
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!