vasárnap, 10 szeptember 2017 19:28

Szathmáry nyerte a második fordulót

Szathmáry Károly győzelmével zárult a 12 érintéses egyéni Magyar Bajnokság második fordulója, amely az alacsony létszám ellenére is nagy izgalmakat hozott. A Dunakanyar Forte ALC játékosa élete első 12 érintéses versenygőzelmét aratta.

Némi meglepetésre mindössze hét versenyző állt asztalok mellé a 2017. évi egyéni Magyar Bajnokság második fordulóján, köztük a Testvériség SE debütáló játékosa, Szappanos György, aki most először szerepelt ebben a szakágban. A mezőny teljes körmérkőzéses rendszerben döntött a rájátszásba kerülésért. A bajnoki cím védője, Puskás László torony magas esélyese volt a versenynek, amit veretlen teljesítménnyel igazolt az alapszakaszban. A második helyen -némi meglepetésre- Szathmáry Károly jutott a négy közé, megelőzve Kovács Nándort és Horváth Imrét.

Puskás László a 12 érintéses asztali labdarúgó bajnokságon

Az "alsóházban" kiemelt volt az alapszakaszban ötödik helyen végzett Koczor János, Bodó Attilának pedig Szappanos György legyőzésével nyílt lehetősége, hogy az ötödik helyért mérkőzzön Koczorral. Izgalmas mérkőzést játszott egymással a Tesi két játékosa, amelyet Koczor nyert meg 2-1 arányban.

Horváth Imre a 12 érintéses asztali labdarúgó bajnokságon

A döntőbe jutásért vívott mérkőzésen Puskás legyőzte Horváth Imrét, míg a másik ágon Szathmáry Károly diadalmaskodott Kovács Nándor felett. A bronzmeccs nagyszerű mérkőzést hozott Horváth és Kovács között! Az ötgólos derbit a házigazda Horváth Imre nyerte. A fináléban pillanatról pillanatra került veszélybe hol egyik- hol a másik kapu, azonban mind Puskás, mind pedig Szathmáry a felső kapufát koptatta. A második félidő derekán aztán a debreceni játékos megszerezte a vezetést, Szathmáry pedig kétségbeesetten támadott az egyenlítésért, ami végül az utolsó percben sikerült neki. Jöhettek a tizenegyesek. Az első körben Szathmáry hibázott, Puskás pedig belőtte a maga helyzetét. A második körben megfordult a helyzet, ezúttal a váci fiú talált a kapuba. Puskásnak nem sikerült több gólt szereznie a büntetőpárbajban, így Szathmáry Károly nyerte a versenyt.

Szathmáry Károly a 12 érintéses asztali labdarúgó bajnokságon

A háromfordulós bajnokságot továbbra is Puskás László vezeti, akinek elég csak megjelennie a harmadik körben ahhoz, hogy megvédje címét, miután ő az egyetlen olyan versenyző, aki eddig mindkét fordulón részt vett.

 

Végeredmény

1. Szathmáry Károly (Dunakanyar Forte ALC)
2. Puskás László (Debreceni SC)
3. Horváth Imre (MTK)
4. Kovács Nándor (Debreceni SC)
5. Koczor János (Testvériség SE)
6. Bodó Attila (Testvériség SE)
7. Szappanos György (Testvériség SE)

A bajnokság állása a második forduló után

 

1. Puskás László Debreceni SC 39 pont
2. Szathmáry Károly Dunakanyar Forte ALC 21 pont
3. Nagy Lajos Tiszavasvári SE 18 pont
4. Horváth Imre MTK 16 pont
4. Puskás Zoltán Debreceni SE 16 pont
6. Kovács Nándor Debreceni SE 14 pont
6. Pocsay Sándor Debreceni SE 16 pont
8. Koczor János Testvériség SE 12 pont
8. Juhász Ádám Debreceni SE 12 pont
10. Bodó Attila Testvériség SE 10 pont
11. Szappanos György Testvériség SE 8 pont

 

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

  Szektorlabda verseny 
  12 érintéses verseny 
  Subbuteo verseny 
  Nemzetközi versenyek
   
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!