csütörtök, 11 április 2024 21:44

2024 12 érintéses csapatbajnoka: DSC-ALE!

Április 6-án, szombaton, Debrecenben a DEMKI Ifjúsági Házban zajlott a 12 érintéses versenygombfoci országos csapatbajnokságának döntője. A „Final Fourban” a három régió győztese, a nyugati Vasi GE, a budapesti Testvériség SE és a keleti DSC-ALE II. mellett a tavalyi címvédő DSC-ALE I. csapatai vettek részt. A színvonalat jól mutatja, hogy a két utolsó 12 érintéses Európa Bajnokság döntőse mellett szektorlabda Világ és Európa Bajnokok és dobogósok sora állt asztalhoz. Nem mellékesen a ranglista első 7 versenyzőjéből mindössze egy hiányzott!
1.forduló
Az első fordulóban a két debreceni csapat küzdött meg egymással. A DSC első számú csapata hozta a papírformát, de meglepően sok szoros eredmény született, sőt pontokat raboltak a tavalyi bajnokcsapattól a döntő újoncai! DSC-ALE I-DSC-ALE II. 14-4
A másik 3 pályán az első két körben előnyhöz jutott a Vasi gárda (8-4), amit a Tesi játékosai az utolsó fordulóban, nagy küzdelem árán, döntetlenre hoztak. Vasi GE – Testvériség SE 9-9
2.forduló
A Debrecen és a Vasi csatája első körben döntetlenre végződött. A második és a harmadik körre már egyértelmű volt a tavalyi bajnok fölénye, és végül 13-5-ös győzelmet arattak a Cívisvárosiak.
A debreceni „fiókcsapat” a második fordulóban a tavalyi ezüstérmes Testvériség csapata ellen is tudott 4 pontot „hozni”, pedig ebben a körben a rutinos Pocsay Sándor nem állt pályához a DSC II-ben. Nagyon szép eredmény!
3.forduló
A 2023-as év első és második helyezettje csapott össze az utolsó fordulóban. A DSC már az első körben 2 pontos előnyhöz jutott, amit növelni is tudtak, és végül 13-5-re legyőzték riválisukat. A végeredmény nem tükrözi, milyen szoros volt a küzdelem a felek közt. Több mérkőzésen is az utolsó percekben tudták a hazai játékosok begyűjteni a győzelmet jelentő 2 pontot. Így a 2024-es év bajnokcsapata a DSC-ALE lett! DSC-ALE - Testvériség SE 13-5
A DSC II. az utolsó fordulóban is tisztesen helyt állt, és ismét 4 pontot gyűjtöttek a náluk jóval erősebb Vasi GE csapatával szemben. DSC-ALE II. – Vasi GE 14-4.
Az utolsó forduló után jött az igazi meglepetés. Ugyanis a Vasi és a Tesi csapata nem csak az első fordulóban játszottak döntetlent egymással, hanem a verseny végén is döntetlen volt az állás. A versenykiírás szerint a csapatok által kijelölt 1-1 játékos egy mérkőzése dönti el, ki lesz az ezüstérmes. Ifj.Farkas Gábor (Vasi GE) és Kondor Balázs (Testvériség SE) feszültek egymásnak. A 2x10 perces mérkőzés végeredménye 5-5 lett. Jöttek a büntető rúgások, amik az első 5-5 játékos után, szintén döntetlen volt. Folytatták felváltva a 11-eseket, de a 10-10 játékos lövése után is döntetlen volt az eredmény! Ezután újra pályához állt a két játékos, és aranygólig játszottak. Az idegek csatáját végül a rutinosabb Ifj.Farkas Gábor, és ezzel a Vasi GE csapata nyerte.

A díjakat a meghívott sztárvendég, Üveges Katalin a DEAC női futsal csapatának csapatkapitánya adta át a győzteseknek. Katalin többszörös magyar bajnok, kupagyőztes és 54-szeres magyar válogatott, emellett külföldön is számtalan trófeát gyűjtött be!
A csapatbajnoki döntő után a debreceni csapat DVSC meccsjeggyel kedveskedett a versenyzőknek, és közösen nézték meg a DVSC-MTK labdarúgó mérkőzést!

A 2024-es csapatbajnokság égeredménye
1. DSC-ALE (Kiss Levente, Kovács Nándor, Matkó Péter)
3. Testvériség SE (Kondor Balázs, Lukács László, Koczor János - a képről hiányzik Lukács Viktor)
2. Vasi GE (Mártonfi István, Ifj. Farkas Gábor, Szathmáry Károly)
4. DSC-ALE II (Pocsay Sándor, Major Bence, Jancsó Dávid, Papp Zsolt, Zubora János)
   

 

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!