szerda, 15 június 2022 00:19

12 érintéses csapatbajnokság

Az országos csapatbajnokság szervezője a Magyar Szektorlabda Szövetség.

Lebonyolítás:

2022-ben ismét egy hétvége alatt fog lezajlani a csapat OB.

A nevező csapatok számától függően fog kialakulni. Legalább 6 csapat nevezése esetén a csapatok egy teljes körmérkőzést játszanak egymással, ennél kevesebb nevezés esetén pedig oda-vissza vágós rendszerben két teljes kört.

Egy csapatbajnoki mérkőzésen egy csapat minden játékosa az ellenfél minden játékosával megmérkőzik. A versenyzők a csapatbajnoki napján érvényes ranglista pontszámuk alapján meghatározott erősorrendben kerülnek az 1., 2. illetve a 3. táblára. Egy csapatmérkőzésen így 9 egyéni mérkőzést játszanak a versenyzők. Ezeken a győzelem 2, a döntetlen 1-1 pontot jelent, a vereség 0 pont, ezek összege határozza meg a mérkőzés játszmaarányát (az eredmények 18-0 és 9-9 között lehetnek).

A csapatbajnokság végén a szerzett pontok határozzák meg a csapatok sorrendjét. Egy csapatbajnoki mérkőzésen elért győzelem 3, döntetlen 1-1 pontot ér, a vereségért nem jár pont. Azonos pontszám esetén az egymás elleni mérkőzése(ke)n szerzett pontszám dönt, ennek egyenlősége esetén az egymás elleni játszmaarány, ha ez is egyenlő, akkor az összesített játszmaarány a mérvadó. Ha az is egyenlő, akkor a csapatok kijelölnek egy-egy játékost, akik egy mérkőzést játszanak. Ha a mérkőzésük döntetlen, akkor a két játékos 5-5 büntető rúgást végez el. A több gólt szerző fél győz, amennyiben döntetlen, akkor felváltva lőnek a felek, amíg döntés nem születik.

Egy csapat 3 főből és korlátozás nélküli cseréből állhat. Egy klub indíthat több csapatot is, de a nevezéskor leadott névsorban szereplő versenyzők léphetnek asztalhoz az adott csapatban, klubon belüli csere nem lehetséges.

A cserét az aktuális mérkőzések kihirdetése előtt kell bejelenteni a lebonyolító felé. Ha egy csapat játékost cserél, azt csak úgy teheti, hogy a csere még nem játszott az aktuális ellenféllel.

A csapatbajnokság ideje és helyszíne: 2022. június 25-26., Debrecen (Helen Doron nyelviskola, Debrecen, Darabos utca 33).

Nevezési díj: 3000 Ft/fő

Arra kérünk minden részt venni szándékozó csapatot, hogy lehetőségeikhez mérten minél hamarabb jelezzék az indulási szándékukat. Szeretnénk, ha nem lenne semmi fennakadás a lebonyolításban és a szállásfoglalásban, lévén hogy 2 napos versenyt tervezünk.

A versenyen a nemzetközileg elfogadott szabályok az érvényesek.

A nevező csapatnak kötelező klub hovatartozást jelölő póló/mez viselése!

A versenyen a végső sorrend dobogósait éremmel és serleggel jutalmazzuk.

A szakágra jellemző (megszokott) viselkedési normákat kérjük betartani, azaz mellőzük a hangoskodást és az alkoholfogyasztást!

Jó játékot és eredményes, sportszerű versenyzést!

                                                                                                             Kovács Nándor
12 érintéses szakágvezető

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

  Szektorlabda verseny 
  12 érintéses verseny 
  Subbuteo verseny 
  Nemzetközi versenyek
   
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!