kedd, 13 március 2018 10:42

Kialakulóban a válogatott?

Hétvégén folytatódott a 12 érintéses szakág világbajnoki selejtezősorozata. Az ötfordulós kvalifikáció második állomása után az első négy helyezett nagyon ellépett a többiektől, nehéz elképezelni, hogy ők kiszorulhatnak a keretből. Az ötödik helyért viszont nagy csata várható.

Tizenhárman vágtak neki a vasárnapi játéknapnak, amely nagyon nehezen akart elindulni, és több nehézség elé is állította a versenyzőket. A verseny helyszínén nem működött a fűtés, a világítás pedig csak helyenként. Ráadásul a pályák is csak reggel kerültek szállításra, amik ezáltal alaposan összekoszolódtak, a takarításukra pedig már nem volt elegendő idő, a tűzoltásként bevetett gyors törlés pedig csak rontott a helyzeten. Üdítő hír volt ugyanakkor, hogy a debreceni fordulón használt labdák a feledés homályába vesztek.

A versenyen szinte mindenki ott volt, aki számít, a legnagyobb öröm azonban az, hogy betegsége után visszatért a pályák mellé a sportág nagy öregje, a már nyolcvan év felett járó Farkas Gábor! Gabi bácsi nem csak hogy eljött, de végig is játszotta a még a fiatalok számára is megterhelő tizenkét mérkőzést, így a nap hőse címet mindenképp ő érdemelte ki. Újoncot is avatott a szakág, hiszen Berend Csaba személyében olyan játékos is asztalok mellé állt, aki korábban mindössze egy mérkőzést játszott, csereként beállva a csapatbajnokságon. Sajnos Berend csak négy mérkőzést játszott le, ám ez is elég volt neki ahhoz, hogy megszerezze pályafutása első győzelmét. Reméljük a jövőben kitartóbb lesz, és egy teljes versenyt lejátszik majd. A szabályok értelmében, ha valaki nem játssza le a mérkőzések legalább felét, az eredményei törlésre kerülnek, így végül 12 fővel ért véget a verseny.

Kiss Levente nyerte a 12 érintéses asztali labdarúgó VB-selejtezők második fordulóját

A három "nagy", Puskás László, Puskás Zoltán és Kiss Levente hamar ellépett a mezőnytől, tudatosítva a többiekben, hogy ők már csak a helyezésekért küzdhetnek. Hármójuk közül Kiss Levente nyújtotta a legmegbízhatóbb teljesítményt, és sokáig úgy tűnt, hogy senki nem tudja megállítani. Aztán egy Horváth Imre elleni vereséggel felcsillant a remény az üldözőknek, de Kiss végül a két Puskás ellen négy pontot gyűjtve jelezte, nem adja ki a kezéből az első helyet. Az ezüstért tehát a testvérpár küzdött, akik közül Zoltán hiába győzte le bátyját, a vert mezőny ellen "elszenvedett" három döntetlen a második helyébe került.

A dobogó mögött Nagy Lajos és ifj. Farkas Gábor azonos pontszámmal végeztt, kettejük meccse pedig döntetlennel zárult, jöhetett hát a gólkülönbség számítás, ami Farkasnak kedvezett. Mögéjük tudott odafurakodni a Kiss Leventét egyedül legyőzni képes Horváth Imre, aki mögött a tavalyi EB két döntőse, Szathmáry Károly és Kovács Nándor szerénykedett. A tavaly üstökösként berobbanó Koczor János ezen a versenyen szembesült azzal, hogy nem minden papsajt, ami talán annak is volt köszönhető, hogy a tavaly elért sikerei után egyre inkább odafigyelnek rá az ellenfelek, így most meg kellett elégednie a kilencedik hellyel. Bodó Attila tízedik helyezésével mutatta, hogy lassan de biztosan kezdi ő is felvenni a 12 érintéses szakág ritmusát, és bár taktikailag még rengeteg tanulni valója van, egyre jobban rááll a keze a játékra. A verseny üde színfoltjaként visszatérő Farkas Gábor sem végzett nyeretlenül a hétvégén, miután sikerült legyőznie a győzelem nélkül zárt Matkó Pétert, aki a verseny egyértelmű negatív meglepetésének bizonyult, hiszen az első fordulóban megszerezett értékes skalpjai után sokkal előbbre várta mindenki.

Összetettben Kiss Levente és Puskás Zoltán fej-fej mellett állnak az élen. Mögöttük csak kicsiel leszakadva várja a folytatást Puskás László és Nagy Lajos. Ők négyen léptek el a mezőnytől, akiket kitartóan követ Horváth Imre, az ő helye azonban még messze nem biztos, hiszen nem sokkal mögötte hárman is leselkednek, és egy huszáros hajrával könnyedén letaszíthatják pozíciójából.

 

A verseny végeredménye

 1. Kiss Levente (Debreceni SC) - 28 pont
 2. Puskás László (Debreceni SC) - 25 pont
 3. Puskás Zoltán (Vasi GE) - 24 pont
 4. ifj. Farkas Gábor (Tiszevasvári SE) - 21 pont
 5. Nagy Lajos (Tiszavasvári SE) - 21 pont
 6. Horváth Imre (MTK) - 19 pont
 7. Szathmáry Károly (Dunakanyar Forte ALC) - 17 pont
 8. Kovács Nándor (Debreceni SC) - 15 pont
 9. Koczor János (Testvériség SE) - 10 pont
 10. Bodó Attila (Testvériség SE) - 10 pont
 11. Farkas Gábor (Tiszavasvári SE) - 3 pont
 12. Matkó Péter (Debreceni SC) - 1 pont

 

A kvalifikáció állása:

 1. Puskás Zoltán - 37 pont
 2. Kiss Levente - 37 pont
 3. Puskás László - 32 pont
 4. Nagy Lajos - 30 pont
 5. Horváth Imre - 22 pont
 6. ifj. Farkas Gábor - 16 pont
 7. Kovács Nándor - 16 pont
 8. Szathmáry Károly - 14 pont
 9. Koczor János - 12 pont
 10. Matkó Péter - 4 pont
 11. Bodó Attila - 2 pont

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!