szerda, 13 december 2017 12:37

Debrecen a bajnok

A 12 érintéses szakágban is véget ért a szezon, mind egyéniben, mind pedig csapatban debreceni siker született. A hétvégén hazai pályán védhette meg címét a Cívis város csapata, amit nagy csatában ugyan, de sikeresen abszolvált.

Szombaton az egyéni Magyar Bajnokság záróakkrodjaként találkoztak a futmesa kedvelői Debrecenben, hogy a már biztos bajnok Puskás László mögött megmérkőzzenek a második helyért. Az ezüstérem elsőszámú várományosa a Dunakanyar Forte ALC versenyzője, az Európa bajnoki címvédő Szathmáry Károly volt, aki ennek megfelelően három győzelemmel kezdte a napot, majd egészen érthetetlen módon az ezt követő kilenc fordulóban nyeretlen maradt. A lehetőséget köszönte szépen, és ki is használta a debreceni Kovács Nándor, aki ihletetett formában játszva a semmiből ért fel a második helyre. Nem akármilyen bravúrt ért el Puskás Zoltán sem, aki az utolsó mérkőzés hajrájában 5-1-es hátrányból felállva egyenlített, megelőzve ezzel Szathmáryt, és elhódítva a dobogó harmadik fokát.

Puskás László

Vasárnap a csapatmeccsekkel folytatódott a verseny. Debrecen két csapatához a Forte ALC Göd látogatott, hogy pontot tegyenek a dobogón elfoglalt helyezések végére. A Debreceni SC első csapata szinte már biztosan bajnoknak tekinthette magát, hiszen olyan arányú vereséget kellett volna szenvedniük Gödtől, amire még soha nem volt példa. A másik debreceni csapat viszont szeretett volna visszavágni a Duna-partiaknak, és célba vették a második helyet. Az hamar kiderült, hogy az első két helyen a Debreceni SC és a Forte végeznek majd, miután a gödiek sima győzelmet arattak. A debreceni "házi derbin" is alulmaradt a fakó, így az utolsó fordulónak úgy vágott neki Göd és Debrecen, hogy az összesen kilenc egyéni meccsből elég egyetlen debreceni siker. Ugyan Gödnek sikerült nem akármilyen teljesítménnyel legyőznie a szakág egyeduralkodóját, a szükséges megsemmisítő győzelem elmaradt, ezzel a bajnoki cím maradt Debrecenben.

 

Végeredmény

Egyéni Magyar Bajnokság:

1. Puskás László (Debreceni SC)
2. Kovács Nándor (Debreceni SC)
3. Puskás Zoltán (Debreceni SC)

Magyar Csapatbajnokság:

1. Debreceni SC (Puskás Zoltán, Kiss Levente, Nagy Lajos)
2. Dunakanyar Forte ALC (Szathmáry Károly, Balizs Benedek, Ivan Santos, Mártonfi István, Kollár Tibor, Berend Csaba)
3. Debreceni SC II (Puskás László, Kovács Nándor, Pocsay Sándor, Gali Béla)

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

  Szektorlabda verseny 
  12 érintéses verseny 
  Subbuteo verseny 
  Nemzetközi versenyek
   
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!