kedd, 20 június 2017 11:34

Bamberzky mindent vitt

A hétvégén Gödön került megrendezésre a I. Hungarian Open, hazánk első nagyszabású nemzetközi subbuteo versenye. A kétnapos rendezvényen öt ország játékosai viaskodtak a különböző kategóriákban, és az osztrákokat még megszorítani is nagyon nehéznek bizonyult mindenki számára. A verseny másnapján a Dunakanyar Kupa keretein belül a 12 érintéses EB-selejtezők is befejeződtek, így a két új szakág ismét találkozhatott egymással, és ismét Gödön.

Baross Gábor, a Budapest Subbuteo Klub vezetője nagy fába vágta a fejszéjét, amikor tavaly meghirdette a I. Hungarian Open elnevezésű nemzetközi subbuteo versenyt, amelyre végül közel harminc versenyző adta le nevezését a különböző kategóriákban. A hölgyek közül Bettina Lenz csak az Open kategóriában vett részt, így a hölgyek versenyében csak döntőt kellett rendezni, amelyen a spanyol Julia Eglicerio 0-0-ás rendes játékidő után 2-1 arányban győzte le az osztrák Ivana Gütl-t.

Julia Eglicerio nyerte a I. Hungarian Open subbuteo versenyt

Az utánpótlás versenyzők között (U19) nehéz dolga volt a játékkal még csak éppen ismerkedő Katona Viktornak, akit valósággal lemészároltak ellenfelei. Ők viszont egymás között hatalmas csatát vívtak, amelyből Marios Strommer jött ki a legjobban, miután szoros mérkőzéseken verte a második helyen záró Daniel Vranovitzot, és a bronzérmes David Scherbantint.

U19-es dobogó a I. Hungarian Openen

A veterán versenyen igazi csodákat lehetett látni. Csak úgy, mint a gombfoci, a subbuteo is kortalan játék, sőt, a rutinnal egyre csak jobbá válik egy játékos. Ékes példáját láthatták ennek azok, akik figyelemmel követték a veterán versenyzők összecsapásait. Az látszott, hogy Erich Hinkelmann és Günther Bamberzky kimagaslik még ebből a mezőnyből is, ám kettejük csatája az első helyért élményszámba ment, miután mindketten hasonló arányban győzték le ellenfeleiket, az utolsó fordulóban egymás ellen csaphattak össze abban a tudatban, hogy döntetlen esetén Bamberzky végez az élen, mivel eggyel jobb gólkülönbséget tudott összecsikarni a korábbi fordulókon. A nagy taktikai csatát, és zseniális technikai megoldásokat hozó mérkőzés végül 2-2-es döntetlennel zárult. A harmadik helyre spanyol játékos tudta felküzdeni magát, a végtelenül szimpatikus (bár ez szinte mindenkiről emondható) Julio Candelas személyében.

Günther Bamberzky nagy csatában a I. Hungarian Opnenen

Az Open verseny tartogatta természetesen a legnagyobb izgalmakat, hiszen itt csapott össze a legtöbb versenyző, köztük néhány kezdő, mint például a debreceni Puskás Zoltán vagy a helyi Forte ALC képviseletében Szathmáry Károly. A versenyzők hat csoportba sorolódtak, amelybekből a legjobb nyolc közé kerülés volt a tét. Az 'A' jelű csoportot Száki Adrián nyerte, miután szoros mérkőzéseken legyőzte Székely Miklóst, Christian Haast és Julia Egliceriot is! Miklósnak nem sikerült kvalifikálnia magát, Christian Haas 8-0-ás megsemmisítő vereséget mért rá, így meg kellett elégednie a harmadik hellyel. Julia Eglicerionak nem sikerült gólt elérnie.

Száki Adrián csoportgyőztesként jutott tovább a I. Hungarian Openen

A 'B' csoportban osztrák versenyzők mérkőztek egymás ellen, Alfred Strommer simán nyerte a csoportot, még a második helyezett David Scherbantint is öt góllal verte. Ivana Gütl Wofgang Leitner legyőzésével csípte el a harmadik helyet. A 'C' jelű csoportban két magyarnak is szoríthattunk, de Alexander Haas és Herbert Gütl esélyt sem hagyott Baross Zoltánnak, és az első versenyén gólig sem jutó Puskás Zoltánnak. A 'D' csoportba kapott besorolást a tavalyi gödi verseny győztese, Robert Lenz, aki nem felejtett el játszani az elmúlt egy évben, és magasan nyerte a csoportot. Itt is volt magyar érdekeltség, de Mácsik Áronnak mindössze egy szoros vereségre futotta a román Cezar Stoilescu ellen. A csoport második helyén Daniel Vranovitz végzett. Az 'E' jelzésű igazi magyar csoport lett, hiszen itt játszott a magyar bajnoki cím védője, Hicz András, Baross Gábor, valamint az újonc Szathmáry Károly, aki egyetlen rúgott gólnak örülhetett huszonkilenc kapott mellett. Julio Candelas és Baross Gábor végeztek az élen és jutottak tovább 10-10 ponttal. Erich Hinkelmann nyerte az 'F' csoportot, megelőzve Günther Bamberzkyt, Csíbor Lászlónak pedig meg kelllett elégednie a negyedik hellyel Massimo Dalpra legyőzése után.

I. Hungarian Open subbuteo verseny Gödön

Christian Haas elleni 5-1-es vereségével búcsúzott Baross Gábor a pótselejtezőkön, így a nyolc közé egyedüli magyarként jutott be Száki Adrián, akinek nem volt reális esélye Günther Bamberzky ellen, 7-0-ás vereség lett a vége. Ugyancsak simán jutott a négy közé Robert Lenz és Christian Haas, míg az Alexander Haas - Erich Hinkelmann meccs igazi parádét hozott, Haas 6-5-ös győzelemmel jutott be az elődöntőbe.

A döntőbe jutásért összecsapott a két Haas, akik közül Alexander bizonyult jobbnak. Robert Lenznek le kellett mondania a címvédésről, hiszen Bamberzky esélyt sem hagyott neki, sima 3-0-lal ejtette ki. A döntő nem akármilyen izgalmakat hozott, Günther Bamberzky kilencgólos meccsen, minimális különbséggel verte Alexander Haast, elhódítva ezzel a I. Hungarian Open bajnoki címét.

Vasárnap a csapatversenyeké volt a főszerep. A Budapest Subbuteo három osztrák csapattal nézett farkasszemet, és próbált meglepetést okozni, kevés sikerrel. Hogy mégis legyen magyar a dobogón, arról Baross Gábor, Baross Zoltán és Száki Adrián gondolskodtak, akik a TFKN Dragons csapatában megszerezték a bronzérmet. A bajnoki címet végül a TFC Mattersburg szerezte meg, akik mindhárom ellenfelüket magabiztosan győzték le.

A TFC Mattersburg csapata nyerte a I. Hungarian Opent

Részletes eredményekért kattintson IDE

Végeredmény

Open:
1. Günther Bamberzky (Wiener Neustadt - AUT)
2. Alexander Haas (TSC Royal 78 - AUT)
3. Robert Lenz (TFC Mattersburg - AUT)
3. Christian Haas (Wiener Neustadt - AUT)

Csapat:
1. TFC Mattersburg (AUT)
2. TSC Royal 79 (AUT)
3. TFKN Dragons (AUT)

Női:
1. Julia Eglicerio (Moralzarzal CAD - ESP)
2. Ivana Gütl (TSC Royal 78 - AUT)

U19:
1. Marios Strommer (Wiener Neustadt - AUT)
2. Daniel Vranovitz (TSC Royal 78 - AUT)
3. David Scherbantin (TSC Royal 78 - AUT)

Veterán:
1. Günther Bamberzky (Wiener Neustadt - AUT)
2. Erich Hinkelmann (TCF Mattersburg - AUT)
3. Julio Candelas (Moralzarzal CAD - ESP)

A Dunakanyar Kupa beszámolója itt olvasható

dunakanyar kupa

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

  Szektorlabda verseny 
  12 érintéses verseny 
  Subbuteo verseny 
  Nemzetközi versenyek
   
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!