hétfő, 17 július 2017 21:38

Fülöpé a Fesztivál Kupa

Harmincheten álltak asztal mellé az idei Fesztivál Kupán. A szegediek hagyományos nyári szektorlabda versenye egyben az Európa bajnoki selejtezők utolsó előtti állomása volt, sokak számára pedig az utolsó esélyt jelentette, hogy a válogatott közelébe kerüljenek. A versenyt a komlói Fülöp Elemér nyerte, megelőzve a Testvériség játékosát, Szatmári Tamást, és a némileg meglepő módon dobogóra kerülő Mészáros Györgyöt.

Négy csoporttal rajtolt el a főverseny szombaton, ahol a legjobb tizenhat közé kerülés volt a tét. Az 'A' csoport egyértelmű esélyese Fülöp Elemér volt, aki a tőle megszokothoz képest visszafogott gólterméssel ugyan, de nyerte a csoportot. Vele egyedül a szombathelyi színekben versenyző Debreczy István tudta tartani a lépést, aki csak egy ponttal maradt le az első helyről. Továbbjutott még a szintén szombathelyi Szirmay Endre és a kecskeméti Trecskó János. A 'B' csoportban a Tesis Pákai György volt a favorit, de meg kellett elégednie a második hellyel az ihletett formában játszó komlói Takács Zoltán mögött. Szintén továbbjutott a szigetcsépi színekben játszó Mészáros György és a Testvériség egykori üdvöskéje, a külföldről egy-egy versenyre hazaugró Hidi András. A Takács-Gyeges mérkőzés a maga 4-3-as végeredményével nem mindennapi találkozó volt! A 'C' csoportot papírforma szerint nyerte Szatmári Tamás, a többi továbbjutó helyért viszont kiélezett csata folyt, amelynek végén a másik Tesis, Koczor János, a szintén Tesis Lukács László és a helyiek légiósa, Plemic Stevan jutott be a rájátszásba. A nyári meleg erre a csoportra nyomta rá legjobban a bélyegét, alig esett gól a meccseken. A 'D' csoportot némi meglepetésre a szegedi Rákos Norbert nyerte (ő csapattársa, Najror Zoltán ellen játszott nagyszerű meccset - szintén 4-3) megelőzve a hosszú betegsége után újra formába lendülni látszó Horváth Imrét. A Testvériség kapitánya, Lukács Viktor önmagához képest alul teljesített, nem sikerült átmentenie soproni formáját erre a hétvégére, de nagy nehezen ő is tovább verekedte magát Najror Zoltánnal karöltve.

palyak

A tizenhat között oda-visszavágós, egyenes kieséses párharc döntött arról, hogy kik kerülnek be a főverseny nyolcas döntőjébe. Fülöp könnyedén ejtette ki Lukács Viktort, Mészáros nagy csatában Koczort, Pákainak gyerekjáték volt a Lukács László elleni meccs, Hidi pedig egyetlen góllal múlta felül Rákost. Plemic még gólt sem tudott szerezni Takács ellen, míg Horváth is meg tudta fékezni a támadó szelleméről és nyílt játékáról híres Szirmayt. Debreczy alaposan megszórta Najrort. A legnagyobb izgalmakat talán a Trecskó-Szatmári párharc hozta, hiszen kettejük összecsapása döntetlenre végződött, amely a csoportbeli jobb helyezése okán Szatmárinak kedvezett.

verseny

A nyolcas döntőben sem indultak be a gólgyár gépei, Fülöp Elemér, Debreczy István és Mészáros György kivételével senki nem volt képes eljutni tíz gólig a hét mérkőzés alatt, ami egészen gyászos támadó teljesítmény. Üdítő színfolt volt ebben a gólínségben a Fülöp-Debreczy mérkőzés, akik ketten együtt annyi gólt szereztek (3-3 lett a meccs), amennyit sem Hidi András, sem a döntőre kipukkadó Takács Zoltán, sem pedig Horváth Imre nem tudott szerezni hét mérkőzés alatt. A két Tesis nagyágyú sem vitte túlzásba a dolgot, Pákai és Szatmári is megállt a meccsenkénti egy rúgott gólnál. Fikarcnyi kétség sem férhetett Fülöp sikerének jogosságához, tekintve, hogy ő szerezte a legtöbb- és ő kapta a legkevesebb gólt. Szatmári és Pákai ugyan legyőzték 1-0 arányban, de a többi meccsét magabiztosan nyerte, és végzett az első helyen. Szatmári egy ponttal lemaradva lett második, míg a szintén "sokgólos" Mészáros némi meglepetésre egészen a harmadik helyig lőtte magát.

Az elsőosztály külön is díjazásra került, ahol a másodosztályú Mászáros György helyére druszája, Pákai állhatott fel.

iosztaly

A másodosztályúak versenye érdekes lebonyolítással zajlott... A főverseny alapján Mészáros, Debreczy, Horváth volt a sorrend, azonban a kiesett másodosztályúak első két helyezettje és a főverseny első két helyezettje összecsaptak egymással. A döntőben a komlói Major István simán verte Mészárost, míg a harmadik helyért Debreczy győzte le a komlóiak öreg rókáját, Balla Antalt.

masodosztaly

A harmadosztályban a szegedi Gyenes Gábor 1-0-ra nyert a döntőben az orosházi Mihály Zoltán ellen, míg az MTK-s Serák György és a Tesis Kondor Gábor nem találtak kapuba a bronzmeccsen, szétlövéssel pedig Kondor állhatott a dobogóra.

harmadosztyal

A minősítéssel még nem rendelkezők között az Újbuda játékosa, Szirtes András bizonyult a legjobbnak, megelőzve a maroslelei Maczelka Árpádot és szintén lelei Papp Tihamért.

minositetlen

Végeredmény

Főverseny
1. Fülöp Elemér (DÖKE Komló)
2. Szatmári Tamás (Testvériség SE)
3. Mészáros György (Újkori Táltosok Szigetcsép)

I. osztály
1. Fülöp Elemér (DÖKE Komló)
2. Szatmári Tamás (Testvériség SE)
3. Pákai György (Testvériség SE)

II. osztály
1. Major István (DÖKE Komló)
2. Mészáros György (Újkori Táltosok Szigetcsép)
3. Debreczy István (Vasi GE)

III. osztály
1. Gyenes Gábor (ALC KSE Szeged)
2. Mihály Zoltán (Orosháza)
3. Kondor Gábor (Testvériség SE)

Minősítés nélküliek
1. Szirtes András (Újbuda)
2. Maczelka Árpád (Maroslele)
3. Papp Tihamér (Maroslele)

Az Európa Bajnokság kvalifikációs táblázata tehát lassan teljes képet mutat. Fülöp és Szatmári helye már beton biztos a válogatottban, és Szilit is nehéz lesz kiszorítani. D eegy verseny még hátra van... A teljes tabellát ITT találja

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

  Szektorlabda verseny 
  12 érintéses verseny 
  Subbuteo verseny 
  Nemzetközi versenyek
   
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!