vasárnap, 30 április 2017 08:54

Heroikus küzdelem az NB3-on

Hatalmas küzdelmet hozott a szektorlabda NB3-as csapatbajnokságának alapszakasza. Vác és Szeged kiemelkedett a mezőnyből, Göd, Csörög és Kecskemét pedig heroikus küzdelmet folytatott a fennmaradó két helyért. Végül egyetlen gól döntött!

Tizenhárom csapat részvételével rajtolt el az idei NB3-as csapatbajnokság, amelynek egyértelmű esélyese a Laczkó Balázs - Szathmáry Károly - Demény Zoltán felállású váci csapat. Nehéz lett volna megjósolni, hogy az alapszakaszban mely három csapat tud odaérni Vác mellé a négyes döntőre, hiszen Szeged, Kecskemét, Csörög és Göd is kiváló erőkből állt. A verseny üde színfoltja volt a Forte ALC ifi csapata. Berend Csaba tanítványai még óvodások, akik számára sokszor az jelentett kihívást, hogy elérjék a számukra hatalmas pályán a játékosokat. A teljes mezőny igyekezett segíteni a kicsiket -akár abban is, hogy az ellenfél felkapta a kicsi embert, és feltett a pályára-, akik bizony gólt is tudtak szerezni több ellenféllel szemben.

A Dunakanyar Forte ALC ifi csapata az NB3-on

Az alapszakasz alapszakaszában két csoportra oszlott a mezőny, amely csoportokból az első 4-4 helyezett jutott a nyolcas döntőbe. Az 'A' jelű csoportot száz százalékos teljesítménnyel nyerte Vác, bár az MTK ellen alaposan leizzadtak a fiúk, egy perccel a mérkőzés vége előtt még döntetlenre állt a két csapat. Mögöttük az ihletett formában versenyző Najror Zoltán vezette Szeged végzett, amely Vác kivételével minden ellenfelét könnyedén győzte le. Némi meglepetésre Maroslele első csapata végzett a harmadik helyen, megelőzve a sokkal esélyesebb gödi alakulatot. A hétvége leggólzáporosabb meccsét a Vác - Göd találkozón láthattuk... Pozsonyi József 7-5 arányban maradt alul Laczkó Balázzsal szemben. Laczkó egyébként sem állt hadilábon a gólokkal, Najrort 5-4-re verte a Szeged elleni találkozón. Ebből a csoportból Vác 9, Szeged 6, Maroslele 3, míg Göd nulla pontot vitt magával a nyolc közé. Elvérzett az MTK és az Újbuda II.

A 'B' csoportban nem volt ennyire egyértelmű az első négy kiléte. Kecskemét és Csörög eredménysorát két-két döntetlen csúfitotta mindössze, amivel holtversenyben végeztek a csoport élén. A szombathelyi Vasi GE futott be harmadiknak, míg a negyedik helyet jobb gólkülönbsége okán szerezte meg az Újbuda első csapata az ESE előtt. Kiesett még: Maroslele II. Ebben a csoportban szerepelt a Dunakanyar Forte Óvádi Mátyás, Barsi Gellért, Weiss Benedek, Rédey Vince felállású ifi csapata, akik pontot ugyan nem, gólokat viszont szereztek. A nyolc közé 5-5 pontot vitt magával a Csörög és a Kecskemét, négyet a Vasi GE, egyet pedig az Újbuda.

A Hírös ALSE Kecskemét csapata az NB3-on

A legjobb nyolc között hamar eldőlt, hogy Vác és Szeged már biztosan ott lesz a novemberi négyes döntőben, mivel az Újbuda és a Szombathely egyik csapatnak sem okozott gondot. A harmadik és negyedik helyért Kecskemét és Csörög harcolt, míg a nulla ponttal érkező Göd huszáros hajrát vágott ki. Az utolsó előtti fordulóban Csörög pontot rabolt Váctól, köszönhetően elsősorban László Márknak, aki valósággal kivégezte Szathmáry Károlyt. A gődi gépezet tovább dübörgött, és a Kecskemétet is két vállra fektette a Pozsonyi József vezette alakulat. Az utolsó forduló előtt tudható volt, hogy Vác és Szeged már bejutott a négybe, harmadik helyen állt a Csörög tíz-, a negyedik helyen pedig immár Göd kilenc ponttal, megelőzve a szintén kilenc pontos, ám egymás elleni meccsüket elveszítő Kecskemétet. Kecskemét a már biztos első Váccal, Göd az Újbudával mérkőzött, míg Csörögnek már nem volt több meccse hátra.

A Dunakanyar Forte ALC gödi csapata az NB3-on

A mérkőzés félidejében hatalmas meglepetésre Vác 6-0-ás hátrányban volt Kecskemét-, míg Göd 5-1-es hátrányban az Újbuda ellen! Ha így marad, továbbjut Csörög és Kecskemét. Vác egyenlített, miután Szathmáry megfordította a meccset Nagy Attila ellen, Laczkó pedig egyenlített Nagy Dániellel szemben. Göd is egalizált, köszönhetően Pozsonyi József fordításának. Ebben a pillanatban 10 pontos volt Csörög, Kecskemét és Göd. Az utsoló percekben megszerezte a vezetést Dobos Attila, így Göd már előnyben Újbudával -és ezzel együtt a Csöröggel és a Kecskeméttel- szemben, Göd a harmadik! Minden szem a Laczkó Balázs - Nagy Dániel meccsre szegeződött, ahol a váci játékos hatalmas nyomás alá helyezte ellenfelét. Göd 12, Csörög és Kecskemét 10-10 pont. Egy gól Laczkótól, és Kecskemét biztos kieső. A labda pillanatokra sem hagyta el a kecskeméti kapu környékét, Laczkó pattint: a kapus véd, a labda taccsra pattan. Újabb támadó szektor, nem lehet belőni, Laczkó tovább adja, ez is belőhetetlen, még egy szektorkísérlet a tizenhatoson belül, az óra lecsörög, Kecskemét és Csörög tíz-tíz pontos, egymással döntetlenre végeztek, jöhet az egymás ellen vívott meccs egyéni eredményeinek számolgatása. Radnóti Péter - Oláh Tamás 1-1, ezzel még mindig döntetlen. László Márk - Nagy Attila 1-0, egy góllal megy Csörög. Nagy Dániel - Simó Gergő 2-0, Kecskemét a negyedik! Csörög ráfizetett arra, hogy legmagasabban jegyzett játékosa, Berend Csaba egy mérkőzést sem vállalt a teljes verseny alatt. A nyolc között nyeretlen Simó Gergőnek erős volt az első pálya.

Az NB3 alaszakaszának végeredménye:

1. Forte ALC Vác
2. EMKF ALC Szeged III
3. Forte ALC Göd
4. Hírös ALSE Kecskemét II
5. Forte ALC Csörög
6. Maroslele I
7. Vasi GE II
8. Újbuda I
9. Erzsébetvárosi SE II
10. MTK
11. Újbuda II
12. Maroslele II
13. Forte ALC ifi

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

  Szektorlabda verseny 
  12 érintéses verseny 
  Subbuteo verseny 
  Nemzetközi versenyek
   
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!