vasárnap, 05 szeptember 2021 20:25

10 éves a Debreceni Sport Club

10 éves a Debreceni Sport Club
A DSC 10 éves szülinapi rendezvényén vett részt a gombfoci szakosztályunk! Az esemény helyszíne a TBG pálya volt, a Vértesi úton. Szabadtéri gombfoci verseny révén, kicsit aggódtunk a rossz idő miatt. Klubunk elnöke, Fehér János segítségének köszönhetően béreltünk sátrat a rendezvényre, de nagyobb eső esetén nem sokat védett volna! A Sopronból érkező Inczédi Gergő barátunk az előkészületekben is alaposan kivette a részét! Elbert Gábor egy szép DMVSC gombfoci csapattal kedveskedett a vendéglátóinak!
A meghívásos, 3 érintéses amatőr gombfoci versenyre érkeztek Sopronból, Pécsről, Marosleléről, a Viharsarokból, Budapestről, Egerből is versenyzők. A gombfoci verseny párhuzamosan zajlott a DSC és az Esztár közti megye kettes bajnoki mérkőzéssel.
Az ifi csapatok mérkőzésének kezdő sípszójára indult el 8 pályán a gombfoci verseny is. Versenyünk az első pillanattól kezdve nagyon jó hangulatú volt. Hangos gólörömök, örömujjongások vagy épp bosszankodások egy-egy kihagyott helyzet után, és egymás ugratása jellemezte a versenyt. Ezen a versenyen 2 ifjúsági és egy gyerek versenyző is a felnőttek közt indult, és nagyon ügyesen megállták a helyüket, sőt….. De erről majd később. Közben a DSC ifi labdarúgói 4-0-ás sikerrel hagyták el a pályát.
Kb. a versenyünk felénél megérkezett közénk Fehér János meghívására Nagy Antal, az 1986-os magyar labdarúgó válogatott csapatkapitánya! Ekkor kicsit megállt a gombfoci, közös fotók, autógramm gyűjtés, stb.. Két gombfocis olyan csapattal indult a versenyen, amiben Nagy Antal is benne volt. A srácok kaptak egy-két jó tanácsot Antaltól, a felállással és a taktikával kapcsolatban ? . Még egy-két sztori is belefért a programba majd folytatódott a versenyünk. Hihetetlen szimpatikus embert ismerhettünk meg benne!
Közben a felnőtt labdarúgó csapatunk meccsének kezdőrúgását Nagy Antal végezte el.
Gombfoci versenyünk a kieséses szakaszhoz ért, ahol aztán jöttek a meglepetések. Többen is nagyon megizzadtak a gyerekek elleni mérkőzés során, sőt Matkó Dóri sorra győzte le a nagyágyúkat! Előbb Bottyán Zolit, majd Szakáll Józsit győzte le, és jutott a döntőbe. A másik ágon, Csete Sanyi előbb Szakáll Boti, majd Mészáros Attila felett győzedelmeskedett, igen szoros és izgalmas meccseken!
A harmadik helyért Mészáros Attila és Szakáll Józsi hatalmas meccset játszottak. Hetedhét határon túl is hallani lehetett Józsi gólörömeit, és a végén is ő örülhetett, hisz 5-4 arányban nyerte meg a bronzcsatát!
A döntő a pécsi Csete Sanyi és a DSC-s Matkó Dóri közt zajlott! Dóri döntőbe jutása csupán annak volt meglepetés, aki nem volt ott, vagy nem olvasta a soproni kirándulásunk 3 érintéses eredményét. Ugyanis Dóri ott is a második helyen végzett. Amit viszont fontos kiemelni, hogy itt sokkal több és nívósabb ellenfelekkel találkozott. Dóri a döntőt is jól kezdte, és bizony Csete Sanyinak minden tudására szüksége volt. Sanyi azonban a mai napon megállíthatatlan volt, 4-2-re nyerte a döntőt, és egyben a versenyt is, amit már nagyon megérdemelt! Több alkalommal is az élbolyban végzet, ám a hőn áhított győzelem mindig elmaradt! Most azonban ő volt a legjobb! Ezúton is gratulálunk Sanyi!
A lebonyolításért ismét Matkó Peti volt a felelős, aki a tőle megszokott módon, profin és precízen oldotta meg feladatát!
A díjakat a DSC elnöke Fehér János adta át a versenyzőknek. Az első helyezettnek egy hatalmas külön kupát is adott a klub, illetve János. Kovács Nándornak a DSC Asztali-labdarúgó szakosztály vezetőjének egy emlék plakettet adott a 10 éves DSC születésnapjának alkalmából!
Ezután a kispályás labdarúgásé volt a főszerep. Szakosztályunk külön az eseményre készíttetett Gombfoci válogatott pólókat, amit minden gombfocis megkapott, még ha nem is lépett focipályára ma. 4 csapatos villámtornát rendeztek, amiben a Gombfoci válogatott is részt vett! A foci meccsek hangulata fantasztikus volt, de elfogultság nélkül kijelenthetem, hogy gombfocisok foci meccsei voltak a legszórakoztatóbbak. A Matkó család, Dóri, Lackó és Peti megállíthatatlanul játszottak! Papp Tihamér, Mészáros Attila szinte végig pályán voltak, és remekül játszottak! Sovány Zoli, Szakáll Józsi és Szatmári Csabi remek cseréknek bizonyultak! A gombfoci csapat legfiatalabb tagja, Botika is szuperül játszott és két alkalommal be is vette az ellenfelek hálóját! Mindezt úgy, hogy a harmadik meccsen már nem lépett pályára! A két kapusunk, Krisztián és Puskás Laci rengeteg vidám percet okozott mindenkinek, és olykor-olykor még jól is védtek! ? Nagy öröm volt, hogy Bottyán Zoli is vállalta néhány percre a játékot a Gombfoci válogatottunkban! Pocsay Sanyi, Német Tomi és Csete Sanyi csak az utolsó meccs utolsó percében léptek pályára, úgyhogy ekkor igen nagy létszámfölényben játszottunk, de így is alul maradtunk a DSC-s öregfiúk ellen. Így végül a negyedik helyen végeztünk, de nem vallottunk szégyent! Büszkék lehetünk minden megjelent gombfocisra, fantasztikus emberek vagytok!
A foci meccsek után a megfáradt labdarúgókat és gomblabdarúgókat a 10 éves DSC megvendégelte egy finom ételre.
És végül, szeretném még egyszer megköszönni Fehér Janinak, hogy a klubotokban gombfocizhatunk, és ezt a remek 10 éves születésnapi rendezvényt.
Ez a rendezvény több volt, mint egy gombfoci verseny! Igazi fesztivál hangulata volt, és nagyon jó csapat és közösség építő rendezvény! Rengeteg nagyon pozitív visszajelzést kaptunk, és mindenki jól érezte magát nálunk a Cívis városban!
Hajrá DSC!
Hajrá Gombfoci!
 
dvsclogo.jpg

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!