vasárnap, 05 szeptember 2021 20:25

10 éves a Debreceni Sport Club

10 éves a Debreceni Sport Club
A DSC 10 éves szülinapi rendezvényén vett részt a gombfoci szakosztályunk! Az esemény helyszíne a TBG pálya volt, a Vértesi úton. Szabadtéri gombfoci verseny révén, kicsit aggódtunk a rossz idő miatt. Klubunk elnöke, Fehér János segítségének köszönhetően béreltünk sátrat a rendezvényre, de nagyobb eső esetén nem sokat védett volna! A Sopronból érkező Inczédi Gergő barátunk az előkészületekben is alaposan kivette a részét! Elbert Gábor egy szép DMVSC gombfoci csapattal kedveskedett a vendéglátóinak!
A meghívásos, 3 érintéses amatőr gombfoci versenyre érkeztek Sopronból, Pécsről, Marosleléről, a Viharsarokból, Budapestről, Egerből is versenyzők. A gombfoci verseny párhuzamosan zajlott a DSC és az Esztár közti megye kettes bajnoki mérkőzéssel.
Az ifi csapatok mérkőzésének kezdő sípszójára indult el 8 pályán a gombfoci verseny is. Versenyünk az első pillanattól kezdve nagyon jó hangulatú volt. Hangos gólörömök, örömujjongások vagy épp bosszankodások egy-egy kihagyott helyzet után, és egymás ugratása jellemezte a versenyt. Ezen a versenyen 2 ifjúsági és egy gyerek versenyző is a felnőttek közt indult, és nagyon ügyesen megállták a helyüket, sőt….. De erről majd később. Közben a DSC ifi labdarúgói 4-0-ás sikerrel hagyták el a pályát.
Kb. a versenyünk felénél megérkezett közénk Fehér János meghívására Nagy Antal, az 1986-os magyar labdarúgó válogatott csapatkapitánya! Ekkor kicsit megállt a gombfoci, közös fotók, autógramm gyűjtés, stb.. Két gombfocis olyan csapattal indult a versenyen, amiben Nagy Antal is benne volt. A srácok kaptak egy-két jó tanácsot Antaltól, a felállással és a taktikával kapcsolatban ? . Még egy-két sztori is belefért a programba majd folytatódott a versenyünk. Hihetetlen szimpatikus embert ismerhettünk meg benne!
Közben a felnőtt labdarúgó csapatunk meccsének kezdőrúgását Nagy Antal végezte el.
Gombfoci versenyünk a kieséses szakaszhoz ért, ahol aztán jöttek a meglepetések. Többen is nagyon megizzadtak a gyerekek elleni mérkőzés során, sőt Matkó Dóri sorra győzte le a nagyágyúkat! Előbb Bottyán Zolit, majd Szakáll Józsit győzte le, és jutott a döntőbe. A másik ágon, Csete Sanyi előbb Szakáll Boti, majd Mészáros Attila felett győzedelmeskedett, igen szoros és izgalmas meccseken!
A harmadik helyért Mészáros Attila és Szakáll Józsi hatalmas meccset játszottak. Hetedhét határon túl is hallani lehetett Józsi gólörömeit, és a végén is ő örülhetett, hisz 5-4 arányban nyerte meg a bronzcsatát!
A döntő a pécsi Csete Sanyi és a DSC-s Matkó Dóri közt zajlott! Dóri döntőbe jutása csupán annak volt meglepetés, aki nem volt ott, vagy nem olvasta a soproni kirándulásunk 3 érintéses eredményét. Ugyanis Dóri ott is a második helyen végzett. Amit viszont fontos kiemelni, hogy itt sokkal több és nívósabb ellenfelekkel találkozott. Dóri a döntőt is jól kezdte, és bizony Csete Sanyinak minden tudására szüksége volt. Sanyi azonban a mai napon megállíthatatlan volt, 4-2-re nyerte a döntőt, és egyben a versenyt is, amit már nagyon megérdemelt! Több alkalommal is az élbolyban végzet, ám a hőn áhított győzelem mindig elmaradt! Most azonban ő volt a legjobb! Ezúton is gratulálunk Sanyi!
A lebonyolításért ismét Matkó Peti volt a felelős, aki a tőle megszokott módon, profin és precízen oldotta meg feladatát!
A díjakat a DSC elnöke Fehér János adta át a versenyzőknek. Az első helyezettnek egy hatalmas külön kupát is adott a klub, illetve János. Kovács Nándornak a DSC Asztali-labdarúgó szakosztály vezetőjének egy emlék plakettet adott a 10 éves DSC születésnapjának alkalmából!
Ezután a kispályás labdarúgásé volt a főszerep. Szakosztályunk külön az eseményre készíttetett Gombfoci válogatott pólókat, amit minden gombfocis megkapott, még ha nem is lépett focipályára ma. 4 csapatos villámtornát rendeztek, amiben a Gombfoci válogatott is részt vett! A foci meccsek hangulata fantasztikus volt, de elfogultság nélkül kijelenthetem, hogy gombfocisok foci meccsei voltak a legszórakoztatóbbak. A Matkó család, Dóri, Lackó és Peti megállíthatatlanul játszottak! Papp Tihamér, Mészáros Attila szinte végig pályán voltak, és remekül játszottak! Sovány Zoli, Szakáll Józsi és Szatmári Csabi remek cseréknek bizonyultak! A gombfoci csapat legfiatalabb tagja, Botika is szuperül játszott és két alkalommal be is vette az ellenfelek hálóját! Mindezt úgy, hogy a harmadik meccsen már nem lépett pályára! A két kapusunk, Krisztián és Puskás Laci rengeteg vidám percet okozott mindenkinek, és olykor-olykor még jól is védtek! ? Nagy öröm volt, hogy Bottyán Zoli is vállalta néhány percre a játékot a Gombfoci válogatottunkban! Pocsay Sanyi, Német Tomi és Csete Sanyi csak az utolsó meccs utolsó percében léptek pályára, úgyhogy ekkor igen nagy létszámfölényben játszottunk, de így is alul maradtunk a DSC-s öregfiúk ellen. Így végül a negyedik helyen végeztünk, de nem vallottunk szégyent! Büszkék lehetünk minden megjelent gombfocisra, fantasztikus emberek vagytok!
A foci meccsek után a megfáradt labdarúgókat és gomblabdarúgókat a 10 éves DSC megvendégelte egy finom ételre.
És végül, szeretném még egyszer megköszönni Fehér Janinak, hogy a klubotokban gombfocizhatunk, és ezt a remek 10 éves születésnapi rendezvényt.
Ez a rendezvény több volt, mint egy gombfoci verseny! Igazi fesztivál hangulata volt, és nagyon jó csapat és közösség építő rendezvény! Rengeteg nagyon pozitív visszajelzést kaptunk, és mindenki jól érezte magát nálunk a Cívis városban!
Hajrá DSC!
Hajrá Gombfoci!
 
dvsclogo.jpg

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

  Szektorlabda verseny 
  12 érintéses verseny 
  Subbuteo verseny 
  Nemzetközi versenyek
   
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!