vasárnap, 28 március 2021 12:17

Jegyzőkönyv A MALSZ elnökségének 2021. március 23-i üléséről

2021.03.23-án 18.00 órai kezdettel a MALSZ elnöksége elektronikus úton (Windows Messenger) ülést tartott, melyet az alapszabálynak megfelelően az elnökség korelnöke hívott össze. Az ülésen az elnökség tagjai (Kocsis Gábor, Lukács Viktor, Maczelka Árpád, Tóth László) az ülésen hiánytalanul részt vettek.

Az elnökség szótöbbséggel megválasztotta az ülés levezetőjének Tóth Lászlót, egyben megbízta a jegyzőkönyv elkészítésével is.

Az elnökségi ülés szomorú apropóját a néhány nappal ezelőtt bekövetkezett tragikus esemény, a MALSZ elnöke, Szili Balázs halála adta.

Az elnökség átbeszélte a halálesetről rendelkezésére álló információkat, s határozathozatal nélkül az alábbi feldatokról döntött:

  • A gyászoló családdal a Szövetség részéről a közvetlen kapcsolatot Kocsis Gábor tartja
  • Amennyiben ismertté válik a végső búcsú módja, helyszíne, időpontja, azt haladéktalanul megosztjuk a közösséggel
  • Az elnökség a temetésen képviselteti magát (A Covid korlátozások miatt nem tudjuk, hány fő, milyen módon teheti meg), a „Gombfoci társadalom” nevében koszorút helyez el

Szili Balázs elnök halála, annak tragikus és váratlan módja miatt, további hivatalos feladatok végrehajtását teszik szükségessé.

  1. Az elnökségnek be kell szereznie az elhunyt elnök birtokában lévő szövetségi iratokat, bélyegzőt, számlatömböt.

Felelős: Kocsis Gábor, Maczelka Árpád

  1. Hozzáférést kell szereznünk a MALSZ bankszámlájához, ennek a folyamatnak a megismerése, a szükséges lépések megtétele, iratok elkészítése érdekében információt szerzünk be.

Felelős: Lukács Viktor

Az Alapszabály és a törvényi szabályozás értelmében, az elnök tartós akadályoztása, lemondása, halála esetén az elnökségnek saját tagjai közül ügyvezető elnököt kell választania, akinek megbízása a következő Közgyűlésig tart.

A MALSZ elnökségének 1/2021. számú Határozata:

 

A MALSZ elnöksége az elhunyt elnök helyett 3 igen szavazattal (Kocsis, Lukács, Maczelka) 1 tartózkodás (Tóth) mellett az Ügyvezető Elnök teendőinek ellátásával Tóth Lászlót bízza meg. Nevezett megbízása a 2021. évi Rendes Közgyűlés megtartásáig él.

Az elnökség tagjai külön-külön, de egybehangzóan kijelentik, hogy a Közgyűlésen tisztségükről lemondanak, hogy az újonnan megválasztandó elnökség mandátuma azonos ideig tarthasson, illetve az új elnökség tevékenységét a korábbi vezetés összetétele ne befolyásolhassa.

Tóth László felvetésére az elnökség elfogadta, hogy a Tisztújító Közgyűlésre 2021. április végén, a veszélyhelyzeti kormányrendeletnek megfelelően, digitális úton kerüljön sor. A részletek kidolgozása az ügyvezető elnök feladata.

Az Ügyvezető elnök az Alapszabály módosítására is előterjesztést fog tenni, az alábbi témákban:

  • Javasolni fogja az elnökség jelenlegi 5-7 főben meghatározott létszámát 3 főben megjelölni. (A Ptk. is ezt határozza meg, de jogmagyarázatok szerint ez nem zárja ki a nagyobb létszámú elnökséget)
  • Javaslatot fog tenni arra, hogy szintén a PTK-ban foglaltak szerint a Közgyűlés 3 fő vezető tisztségviselőt válasszon, akik maguk közül jelölik ki a Szövetség elnökét.

Az elnökség elektronikus úton tartott ülését 2021. március 23-án 19.20 órakor befejezte.

Budapest, 2021. március 26.

      Tóth László

ügyvezető elnök

 A jegyzőkönyv innen tölthető le.

 

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

  Szektorlabda verseny 
  12 érintéses verseny 
  Subbuteo verseny 
  Nemzetközi versenyek
   
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!