péntek, 21 szeptember 2018 16:43

Simon és a Tesi Szeged nyertesei

Szeptember 15-én, és 16-án a szokásos forgatókönyv szerint zajlottak az események. Szombaton NB I-es forduló volt, vasárnap pedig Hédl Feri emlékére játszottunk.

Az NB I. 3. fordulójában a tabellát vezető Testvériség bajnokesélyeshez méltó játékkal tovább növelte előnyét, amely lassan behozhatatlannak látszik. Ezen a játéknapon velük egyedül a szegediek tudtak lépést tartani, akik csak a Tesitől szenvedtek vereséget, egyébként végigverték a mezőnyt.

Mögöttük az egykori bajnokcsapat, a Komló, illetve a Józsefváros vitatkozik a bronzérmen, amihez most a fővárosiak kerültek közelebb.

Ennek fordulónak jellemzője volt, hogy az első két helyezett mögött a többi csapat alaposan körbeverte egymást, ami a játéktudás kiegyenlítődése irányába mutat. Ma már nincs előre lefutott mérkőzés, bárki, bárki ellen győzhet, ami izgalmassá teszi a bajnokságot, és egyben záloga egy egyéni fejlődésnek. Erről sokat tudnának mesélni a marosvásárhelyi sporttársak, hogy mit jelent erős bajnokságban edződni. De akár a Kecskemét második csapatának tagjait is felhozhatnánk jó példának.

A tabellára tekintve úgy tűnik, hogy a Szeged második csapata, az Újkori Táltosok, és a Marosvásárhely csapatai közül fog a két kieső kikerülni. Nagy harc várható közöttük a komlói utolsó fordulóban.

Az NB I-es fordulóval nem ért véget a szombati program, mert a klubvezetőket közgyűlésre szólították egy közeli étterembe, de erről másutt számolunk be.

Vasárnap egyéni versennyel folytatódott a hétvége, ahol népes mezőny gyűlt össze. Hédl Ferencről, a szegediek egykori klubvezetőjéről szóló megemlékezést, illetve a gyászszünetet követően a versenyzőket 6 fős csoportokba sorsolták, ahonnan az első két helyezett jutott tovább a legjobb 16 közé, az egyenes kieséses szakaszba.

A legjobb 16 között a hosszú szünet után ismét játékra jelentkező Hidi kiverte a verseny egyik esélyesének számító Pákait, Fülöp a szintén nagy sztárnak számító ifj. Farkast, Simon pedig az aktuális világbajnokot, Koczort. Kiss papírforma győzelmet aratott Balla ellen, Horváth pedig maratoni hosszúságú szétlövéssel verekedte át magát az utóbbi versenyeken kiválóan szereplő Mészároson. Talán csak Lukács Viktor Benkő elleni győzelme, illetve Szatmári Takács elleni sikere volt elvárható.

A legbalszerencsésebb kieső Szili volt, aki új szemüvegében játszva jött rá, hogy nem igazán ilyet akart csináltatni. Kissé homályosan látott és a feje is megfájdult, ezért kénytelen volt feladni a Debreczy elleni mérkőzését.

A legjobb 8 között a gigászok csatájában Fülöp legyűrte Szatmárit, Hidi pedig a Pákai elleni bravúrja után meglepetésre nem bírt a nagy formába lendült Simonnal. Horváth az esélyesebbnek tartott Kisst verte, Lukács viszont a vártnál könnyebben jutott túl a legjobb időszakát élő Debreczyn.

A döntőbe jutásért Fülöp és Horváth óriási csatát vívtak. Hiába volt Horváth mezőnyfölényben, Fülöp az utolsó percben egy bravúros szögletpattintásból elért góllal a maga javára fordította a mérkőzést. A másik ágon meglepetésre Lukács nem bírt a másodvirágzását élő Simonnal, aki 18 év után játszhatott ismét döntőt nagyversenyen.

A Fülöp - Simon döntő hatalmas izgalmakat hozott. A két versenyző sehogy sem bírt egymással, amit a közönség nagyon élvezett. Simon Feri, a 2000. évi szovátai világbajnokság döntőse az akkor balszerencsésen elvesztett aranyérme után mély válságba került és csak nagy néha mutatta meg igazi tudását, amely egyébként világszínvonalú. Most viszont alaposan felszívta magát. Fülöpről pedig mindig is nyilvánvaló volt, hogy a világ egyik legjobb játékosa, de most nem igazán tudott fölébe kerülni a belelkesedett ellenfelének, akivel döntetlent játszott. A szétlövésben pedig Simonnak voltak jobbak az idegei.

A döntő után Simon alig győzte fogadni a gratulációkat váratlan sikere után, amelyben egy pici része a szintén marosvásárhelyi Pákainak is van, aki a szünetben hasznos tanácsokkal látta el földijét. Pákainak még arra is kiterjed a figyelme, hogy románul beszélt a szintén román állampolgárként románul tudó Simonhoz, nehogy ellenfele is értse a taktikai tanácsokat.

Összegezve a történteket, talán nem is nagy baj, hogy egy erdélyi sporttársunk nyerte ezt a versenyt, mert ez lökést adhat a romániai szektorlabda fejlődésének, továbbá jó intő jel a magyar válogatottnak, hogy egy pillanatra sem szabad lebecsülni itt, a világbajnokság előtt a nagy rivális Románia csapatát.

A dobogó harmadik helyén Lukács Viktor végzett, miután szebb játékával legyőzte az utolsó pillanatig szívósan küzdő Horváthot.

A résztvevők elégedetten távoztak, és megköszönték a rendezők lelkes munkáját. Itt kell feltétlenül kihangsúlyozni, hogy a szegediek az egyik legjobb rendezők az országban, és csak remélni lehet, hogy a novemberben készülő versenynaptárban ismét látunk szegedi versenyt.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!