péntek, 21 szeptember 2018 11:42

Változások a sportágban

Az alábbiakban közzétesszük a szeptember 15-i rendkívüli MALSZ közgyűlés döntéseit és eseményeit: Ez a rendkívüli közgyűlés valóban rendkívüli volt, mert egy sok éves, a sportág fejlődését nem szolgáló időszakot zárt le. Ugyanis a közgyűlés elején Horváth Imre azt a bejelentést tette, hogy az általa vezetett Magyar Szektorlabda Szövetség a jövőben nem kíván versenysport tevékenységet végezni, ezért átadja a 12 érintéses asztali labdarúgás versenyrendszerének működtetését a MALSZ számára, amellyel a MALSZ lesz Magyarországon az egyetlen szervezet, amely a gombfoci versenyszerű változatainak versenyeztetését szervezi. Sőt, az MSzSz még nevét is megváltoztatja, és kihagyja a szektorlabda szót, amely így szabadon felhasználhatóvá válik.

A közgyűlés, amely határozatképesnek bizonyult, elsőként az alapszabály módosításával foglalkozott. Ezen belül is elsőként a MALSZ nevének megváltoztatásával. Horváth Imre azt javasolta, hogy arra való tekintettel, miszerint a MALSZ a jövőben egyaránt gazdája lesz a magyar eredetű szektorlabdának és a brazil eredetű (12 érintéses) asztali labdarúgás versenyrendszerének, legyen a szövetség új neve Magyar Szektorlabda és Asztali Labdarúgó Szövetség (továbbra is MALSZ rövidítéssel). A javaslatot a közgyűlés tagjai egyhangúlag támogatták.

Ugyancsak egyhangú támogatás kísérte a főtitkári tisztség létrehozását, aki a jövőben a napi ügyek intézéséért, a nyilvántartások vezetéséért, illetve a versenyeztetés feltételeinek megteremtéséért felel.

A MALSZ mindkét gombfocis szakágban egy-egy bizottságot működtet, akik közös versenynaptárt állítanak össze a főtitkár segítségével. Az önálló Magyar Subbuteo Szövetség létrejöttéig a MALSZ keretei között szakágként tevékenykedik a magyarországi subbuteosok közössége, melyet továbbra is Baross Gábor működtet.

A továbbiakban a közgyűlés vita nélkül hagyta jóvá azokat az alapszabálybeli változtatásokat, melyek jogszabályváltozás miatt váltak szükségessé. Végül a képviselők egyhangúlag elfogadták az új alapszabályt.

A személyi kérdések terén főtitkár választásra került sor. Kondor Gábor elnök Horváth Imrét javasolta főtitkárnak, akit a küldöttek (az érintett tartózkodása mellett) 2 további tartózkodással, ellenszavazat nélkül megválasztottak.

Az egyebekben szóba kerültek a világbajnokság ügyei, de ezekben a kérdésekben döntés nem született.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

  Szektorlabda verseny 
  12 érintéses verseny 
  Subbuteo verseny 
  Nemzetközi versenyek
   
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!