csütörtök, 16 augusztus 2018 09:56

Beszámoló a Maros Kupáról

2018. augusztus 11-én Maroslelén újra nagyszabású versenyt rendeztek az ország szektorlabda kedvelőinek. Mivel ez a verseny volt az utolsó kvalifikációs megmérettetés a portugáliai világbajnokság előtt, ezért lehetett sejteni, hogy többen megjelennek a részvételért versengők közül. Ennek megfelelően a mezőny egyharmada a ranglista első 30 helyezettjéből jött össze. Végül 37 fő nevezett a versenyre, az ország minden pontjáról. A főváros környéki egyesületeken kívül a soproni, szombathelyi és debreceni klub versenyzői is neveztek. Sőt még Marosvásárhelyről is megtisztelték a tornát.

A hagyományoknak megfelelően a mezőny most is két ligára lett szétosztva. Az A liga a 150 ranglista pont feletti játékosaiból állt, míg a B liga az ezalatti ranglista ponttal bírókból. A verseny a csoport meccsekkel vette kezdetét. Az A liga 4 db 6 fős csoportba lett osztva, míg a B egy 6 és egy 7 fős csoportra lett osztva. Az itt lejátszott csoport meccseket követően kezdődhetett meg a rájátszás. Az A liga esetében a csoportokból 4 továbbjutó egyenes kiesésen rendszerben folytatta, ami rendkívüli izgalmakat okozott. A rájátszás számos mérkőzése csak a rendes játékidőt követő szétlövéssel dőlt el. Végül a döntőbe a versenyigazgatóként is tevékenykedő Testvériség SE játékos Lukács Viktor mérkőzött meg a Vasi Gombfoci Egyesület legjobbjával, Debreczy Istvánnal. A mérkőzést 1-0 arányban Viktor nyerte, és így a főág bajnoka lett. A bronz meccsen pedig a Maros Kupa korábbi bajnoka, a szintén vasi versenyző Koczor János győzte le 2-1 arányban a szegedi színekben versenyző Kiss Istvánt.

A B ligában a csoportok után a két csoport 1-2. helyezettjei játszottak a döntőért, ahol maroslelei házirangadó döntötte el az elsőséget, Papp Tihamér mérkőzött meg Maczelka Lászlóval. A döntőben Tihamér 2-0 arányú győzelme a B liga első helyét jelentette. A bronz meccsen pedig az Újbuda Egyesület játékosai mérkőztek meg egymással, és Varha Ákos a 0-0-s rendes játékidőt követően szétlövésbe győzte le Szirtes Andrást.

A mérkőzések 18 pályán zajlottak, mindenki nagyon elégedett volt a körülményekkel. A nap egyik csúcspontja a mérkőzések mellett az ízletes ebéd volt, ami segítette, hogy a megfáradt versenyzők újult erővel ragadhassanak lövőpálcát. A vendéglátást és a kiváló körülményeket számos versenyző köszönte meg távozáskor, és többen jelezték, hogy a jövő évi, jubileumi X. Maros Kupán is részt vesznek majd. Külön köszönet illetti Lukács Viktort, aki kiváló versenyigazgatói munkájával gördülékeny és élvezetes versenyt segített elő.

Maczelka Árpád

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

  Szektorlabda verseny 
  12 érintéses verseny 
  Subbuteo verseny 
  Nemzetközi versenyek
   
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!