csütörtök, 26 április 2018 11:42

Lezajlott az NB3 alapszakasza

Hétvégén befejeződtek az NB3-as szektorlabda csapatbajnokság alapszakaszának küzdelmei. A négy rájátszást érő helyért tizenegy csapat állt asztalok mellé. Ősszel a Szeged, az ESE, a Vasi GE és az Újbuda folytathatja a feljutásért vívott harcot.

Tizenegy csapat részvételével zajlott az idei NB3-as szektorlabda csapatbajnokság. A háromfős csapatok két csoportba sorolódtak, ahonnét a legjobb hatba kerülés volt a cél. Az 'A' jelű csoportot magabiztosan, minden mérkőzésén győzedelmeskedve nyerte a Dunakanyar Forte ALC harmadik számú csapata. A hat közé rajtuk kívül a Szeged III és az Újbuda jutott be, míg a Szeged IV és a Maroslele III a vígaszágra került. A 'B' csoport élén az Erzsébetváros második csapata végzett, megelőzve a Vasi GE II-t és a Maroslelét. A vígaszágra innen a Vasi GE III, a Debreceni SC és a Maroslele II került.

A hetediktől tizenegyedik helyért teljes körmérkőzést vívtak a csoportkörben búcsúzó csapatok, akik közül a Debreceni SC bizonyult a legeredményesebbnek. Tőlük csak egy ponttal lemaradva végzett a nyolcadik helyen Maroslele második csapata, megelőzve a Vasi GE III-at. Tizedik lett a Szeged IV, sereghajtóként pedig a Maroslele III zárt.

A legjobb hat szintén körmérkőzést vívott. Körbeverésről nem beszélhetünk, a "körbeikszelés" pedig egy újonnan felfedezett szóösszetétel, de ezzel tudjuk legjobban szemléltetni a történteket. Szeged III megrázta magát, és három győzelem, valamint egy döntetlen mellett megynerte az alapszakaszt. Tőlük csak egy ponttal maradt el a két győzelmet és három döntetlent abszolváló Erzsébetváros II. A harmadik helyre a Vasi GE második csapata ért oda, akik egymás elleni eredményüknek köszönhetően előzték meg a szintén hétpontos Újbudát. Ötöddikként végzett a fináléra kipukkadó Dunakanyar Forte III, akik négy(!) döntetlent játszottak az öt forduló alatt, az Újudától elszenvedett vereség pedig megpecsételte sorsukat. Hatodikként zárt a Maroslele, amely két pontot szorgoskodott össze a finálén.

Ennek értelmében az őszi rájátszásba jutott a Szeged III, az ESE II, a Vasi GE II és az Újbuda.

Az alapszakasz végeredménye

1. ALC KSE Szeged III (Papp-Takács Sándor, Najror Zoltán, Gyenes Gábor, Mihály II Zoltán)
2. Erzsébetvárosi SE II (Tóth László, Debreczenyi Zoltán, ifj. Debreczeny Attila, Mecsér Béla)
3. Vasi GE II (Serák György, Debreczy Zoltán, Angler Lajos, Garamvölgyi József)
4. Újbuda Egyesület (Németh Antal, Benke Ádám, Szirtes András, Béres II Zoltán)
5. Dunakanyar Forte ALC III (Dobos Attila, Csegezi Péter, Olcsvári András)
6. Maroslele (Papp Tihamér,Maczelka László, Fejes Ferenc)
7. Debreceni SC (Puskás László, Matkó Péter, Kovács Nándor, Pocsay Sándor, Juhász Ádám)
8. Maroslele II (Maczelka Árpád, Redenczki István, Szikora Renátó)
9. Vasi GE III (Benkő János, Horváth Sándor, Benyák Albert)
10. ALC KSE Szeged IV (Ürmös Mihály, Németi Csaba, Kaiser Dezső)
11. Maroslele III (Balázs Máté, Balázs Sándor, Maczelka II László, Piri János)

 

 

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!