szombat, 02 szeptember 2017 19:18

Magyarország remekelt a VB-n

Minden játékosunk búcsúzott az Elancourtban zajló subbuteo Világbajnokság csoportkörében, de mindannyian emelt fővel térhetnek haza, hiszen Magyarország első VB-szereplése alkalmával győzelmeket arattak, sőt, Székely Miklós csak rosszabb gólkülönbsége okán végzett csoportja harmadik helyén. Az, hogy az utolsó csoportkörnek minden magyar továbbjutási esélyekkel vágott neki, egészen elképesztő bravúr, amire méltán lehetünk büszkék! Csak úgy, mint válogatottunk szereplésére! Bár csapatunk búcsúzott a csoportkörben, sikerült megszorongatni a spanyolokat, és legyőzni Oroszországot

Ahogyan várható volt, Székely Miklósnak volt a legnagyobb esélye a továbbjutásra a csoportkörből, és bizony csak hajszálon múlott, hogy nem sikerült a bravúr. Az első mérkőzésen gólnélküli döntetlent játszott a német Marc Reitz ellen. Reitz volt a csoport legalacsonyabban jegyzett játékosa, így ellene reménykedhettünk egy győzelemben, ez sajnos most elmaradt. A Christophe Dheur elleni vereség borítékolható volt, és a belga simán 6-0-ra hozta is a mérkőzést. A japán Katsuhiko Fukuoka 2-0 arányú legyőzése viszont nagyszerű eredmény, hiszen Miklósnál magasabban jegyzett játékosról beszélünk. A megszereztt négy pont arra volt elég, hogy a végén számolgatni kelljen, ám a gólkülönbség a német Reiz javára döntött.

Baross Gábornak adtuk a második legnagyobb esélyt a továbbjutásra, és bár az tudható volt, hogy az olasz Ciccarelli nagy falat lesz (0-9 lett a vége), bízhattunk abban, hogy a másik két ellenféllel szemben sikerül bravúrt bemutatni. A skót Malcolm Lees a második fordulóban behódolt Gábor előtt, 4-2-re győzött a magyar versenyző, ám a német Marcel Schulz elleni sorsdöntő mérkőzésen győzött a rutin, és a germán fiú léphetett tovább 3-1-es sikerének köszönhetően.

Baross Gábor

Hicz Andrásnak nem sok esélyt adtunk a sorsolás után, azonban rögtön az első meccsen ránk cáfolt azzal, hogy 2-1-re legyőzte a nála sokkal esélyesebbnek tartott görögöt, Konstantinos Stamakostast! A francia Axel Donval ellen már nem volt esélye Hicznek, és 7-0-ás vereséget szenvedett. Ebben a csoportban szerepelt az a Darren Clark, akiről nem lehetett tudni, hogy milyen játékerőt képvisel, hiszen még csak nem is szerepel a nemzetközi ranglistán, így hát az utolsó fordulóban két újonc csapott össze. Mint kiderült, az angol játékos lehet, hogy még "friss hús" a nemzetközi porondon, de semmiképp sem véletlenül került be az angol válogatottba. Ezt egy 6-0-ás győzelemmel egyértelműsítette.

hicz

Csíbor Lászlónak volt a legnehezebb csoportja. Wolfgang Haas már az első meccsen igazolta azon állításunkat, hogy az osztrákok nagyon sokkal járnak előttünk, és 7-1-re lemosta a magyar fiút. Valeryavich Lavrentcov ellen viszont Csíbor a VB egyik legnagyobb győzelmét aratta, miután 10-0-al küldte le a pályáról az oroszt. Így Lászlónak is volt még továbbjutási esélye az utolsó kör előtt, ehhez azonban az angol Chris Thomast kellett volna legyőznie, aki túl nagy falatnak igérkezett. Nem született meglepetés, a brit sima 8-0-al menetelt a legjobb 32 közé.

Csíbor László

Az egyéni verseny végeztével egy Japán ellen 3-1-re megnyert barátságos mérkőzéssel készült csapatunk a vasárnapi csapatversenyre. A csoportban a végső győzelemre is esélyes Málta mellett a szintén magasan jegyzett Spanyolország, valamint a világbajnokság talán leggyengébb csapata, Oroszország szerepelt. A spanyolok elleni nyitómeccsen kevés hiányzott a pontszerzéshez, de győzött a rutin, és a hispánok 3-1-re felülmúlták a magyar csapatot. Málta esélyt sem hagyott, sima 4-0 lett a vége. Az oroszok elleni magabiztos győzelemmel búcsúzott a magyar válogatott a mundiáltól. Egy barátságos meccs még belefért a hétvégébe, amelyen Csehországot győztük le 3-1 arányban.

Magyarország - Japán barátságos mérkőzés

Mindent összevetve nyugodtan jelenthetjük ki, hogy a magyar csapat maximálisan helytállt fennállása első világbajnokságán. Minden játékosunknak sikerült győzelmet aratnia az egyéni versenyben, míg csapatunk sem távozott pont nélkül Franciaországból. Nincs más hátra, mint gratulálni a győzteseknek, és jó utat kívánni a fiúknak a hazaútra.

 

A világbajnokság végeredménye

Csapatverseny
1. Olaszország
2. Belgium
3. Málta és Görögország

Csapatverseny - veterán
1. Olaszország
2. Ausztria
3. Spanyolország és Belgium

Csapatverseny - női
1. Olaszország
2. Belgium
3. Franciaország

Csapatverseny - U19
1. Málta
2. Olaszország
3. Belgium

Csapatverseny - U15
1. Olaszország
2. Belgium
3. Anglia

Csapatverseny - U12
1. Olaszország
2. Belgium
3. Spanyolország

Egyéni
1. Rémy Hyunh (BEL)
2. Wolfgang Leitner (AUT)
3. Luca Colangelo (ITA) és Christian Haas (AUT)

Egyéni - veterán
1. Filipe Maia (POR)
2. Günther Bambersky (AUT)
3. Antonio Montano (ESP) és Gerardo Patruno (ITA)

Egyéni - női
1. Delphine Dieudonne (BEL)
2. Audrey Herbaut (FRA)
3. Francoise Guyot (FRA) és Eleonora Buttitta (ITA)

Egyéni - U19
1. Nicola Borgo (ITA)
2. Filippo Cubeta (ITA)
3. Alessandro Amatelli (ITA) és Claudio Panebianco (ITA)

Egyéni - U15
1. Claudio La Torre (ITA)
2. Corentin Bouchez (BEL)
3. Matheo Gregorie (BEL) és Leonardo Giudice (BEL)

Egyéni - U12
1. Francesco Borgo (ITA)
2. Francesco Tozzi (ITA)
3. Evangelos Kotrotsos (GRE) és Christian Fricano (ITA)

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

  Szektorlabda verseny 
  12 érintéses verseny 
  Subbuteo verseny 
  Nemzetközi versenyek
   
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
14
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!