csütörtök, 31 augusztus 2017 13:22

Nehéz csoportok, de nem reménytelen

A minap megtartották Elancourtban a hétvégi subbuteo Világbajnokság sorsolását. Magyarország most először szerepel a sportág legrangosabb viadalán, és bár játékosaink a tisztes helytállás reményében utaztak Franciaországba, a "ladba itt is gömbölyű".

 

Soha nem szerepelt még a Magyar Válogatott a subbuteo szakág világbajnokságán, így most először nyílik lehetőségünk arra, hogy megtudjuk, az elmúlt évek szorgos gyakorlása mire volt elég nemzetközi viszonylatban. Azt tudjuk, hogy az osztrákok ellen még vajmi kevés eséllyel állunk asztal mellé, hiszen ők hónapról hónapra megmutatják nekünk, hogy hol lakik az atyaúristen. Most választ kaphatunk arra, hogy mi a helyzet a világ többi részén. A tegnapi sorsolás után már konkrét csoportbeosztásokkal, ellenfelekkel, esélylatolgatással jelentkezünk.

 

Hicz András

Hicz András

A Mezőberény egykori játékosa, aki jelenleg a Vasi GE-vel edz, és a Budapest Subbuteo Klub versenyzője, a magyar bajnoki cím védője, a világranglista 255. helyén áll, és a 10-es számú csoportba kapott besorolást. András az osztrák bajnokságban pallérozódik, egyben ő a hazai subbuteozás atyja. A sorsolásnál nem kedvezett neki a szerencse, hiszen a négyfős csoportban két magasan jegyzett ellenfelet is kapott, így továbbjutási esélyei minimálisak. Legmagasabban jegyzett ellenfele a hazai pályán versenyző Axel Donval (a világranglista 17. helyezettje). Szintén a csoport tagja a görög Konstantinos Stamokostas (59.), ellene is bravúr lenne egy jó eredmény. A subbuteo őshazájából, Angliából érkezik Darren Clark. Az ő játéktudása kérdőjel, mivel nemzetközi versenyeken eddig nem szerepelt, így hát jelenleg nincs fenn a nemzetközi szövetség ranglistáján. Az első két kiemelttel szemben hatalmas bravúr lenne a pontszerzés, Clark fekete ló lehet a csoportban. András továbbjutási esélyeit 20%-ra tesszük.

 

Székely Miklós

Székely Miklós

Székely Miklósé a 'Group 12'. Miklós a legalacsonyabban rangsorolt magyar játékos a maga 504. ranglista helyével. Ugyanakkor a Budapest Subbuteo játékosa számára nem tűnik reménytelennek a csoportkörből való továbbjutás. A belga Christophe Dheur (19.) minden bizonnyal kemény falat lesz, viszont egy jó teljesítménnyel legyőzhetőnek tűnik mind a német Marc Reitz (795.), mind pedig a japán Katsuhiko Fukuoka (399.). Miklós továbbjutási esélyeit 50%-ra tesszük.

 

Baross Gábor

Baross

A tizenharmadik csoportban található legmagasabban jegyzett játékosunk, a világranglista 181. helyén álló Baross Gábor. A Budapest Subbuteo első embere szintén reménykedhet. Matteo Ciccarelli Olaszországból (22.) az, aki ellen a vereség jelentené a papírformát. A német Marcel Schulz (128.) viszont legyőzhető, ha az égiek is segítenek kicsit. Ezután már sétagaloppnak igérkezik a skót Malcolm Lees legyőzése, ha szigorúan csak azt nézzük, hogy a ranglistán 308. helyen áll. Ez azonban csalóka számadat, viszont mindenkép bizakodásra ad okot. Gábor továbbjutási esélyeit 40%-ra tesszük.

 

Csíbor László

Csibor

Csíbor László játéktudása alapján nagyjából Baross és Hicz szintjén mozog. A Budapest Subbuteo edzésein leginkább villámgyors támadásairól híresült el. Nemzetközi versenyen kevesebbet szerepelt társainál, így 342. helye gyengébb játékost mutat, mint amilyen valójában. Wolfgang Haas 28. helye viszont nem tréfa, és ellene alaposan össze kell kapnia magát Csíbornak, ha nem akar nagy verést kapni. Az angol Chris Thomas (46.) szintén túl nagy falat lesz, így az orosz Dmitry Valeryavich Lavrentcov (628.) elleni győzelem adhat vígaszt. László továbbjutási esélyeit 10%-ra tesszük.

A hétvége eseményeiről természetesen beszámolunk, de aki élőben szeretné figyelemmel követni az eseményeket, annak ajánljuk figyelmébe a Világbajnokság hivatalos weblapját a http://fistf.com/WorldCup/2017/ oldalon.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

  Szektorlabda verseny 
  12 érintéses verseny 
  Subbuteo verseny 
  Nemzetközi versenyek
   
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!