hétfő, 19 június 2017 12:22

Kiss Levente nyert Gödön

A hétvégén Gödön került megrendezésre a I. Hungarian Open, hazánk első nagyszabású nemzetközi subbuteo versenye. A kétnapos rendezvényen öt ország játékosai viaskodtak a különböző kategóriákban, és az osztrákokat még megszorítani is nagyon nehéznek bizonyult mindenki számára. A verseny másnapján a Dunakanyar Kupa keretein belül a 12 érintéses EB-selejtezők is befejeződtek, így a két új szakág ismét találkozhatott egymással, és ismét Gödön.

Miközben a I. Hungarian Openen a csapatbajnokság folyt, tizenöt fővel elrajtolt a Dunakanyar Kupa. A mezőny ötfős csoportokba sorolódott, ahonnét az első két játékos jutott a legjobb hat közé.

I. Hungarian Open és Dunakanyar Kupa Gödön

Nem volt hiány meglepetésekben, miután a Testvériség SE játékosai életük első versenyén elpáholták a házigazda Forte két legjobbját. Balizs Benedek Lukács Viktor ellen kapitutlált a csoportkörben, ami a továbbjutásába került, míg Szathmáry Károlyt Koczor János verte, és ejtette ki a csoportból. A hat közé Puskás László, Koczor János, Puskás Zoltán, Lukács Viktor, Horváth Imre és Kiss Levente jutott be, hogy ott teljes körmérkőzéses rendszerben döntsenek arról, mely két játékos vívja majd a döntőt, és kik a bronzmeccset. Kiss Levente és Puskás László végig kiemelkedett a mezőnyből, így egy fordulóval a vége előtt már tudható volt, hogy ők ketten csapnak össze a fináléban, míg a tőlük kissé leszakadó Puskás Zoltán ellenfélre várt a bronzmeccsre. A Testvériség legnagyobb örömére, valamint ellenfeleik nagy meglepetésére Koczor János csúszott be a negyedik helyre!

Koczor János hihetetlen mentelése a Dunakanyar Kupán

A harmadik helyért folyó mérkőzésen Koczor szerzett vezetést, és Puskás mindvégig csak az eredmény után futott, mivel tőle teljesen szokatlan módon sorra hagyta ki a helyzeteket. Koczor köszönte szépen a lehetőséget, és 3-2-es győzelmet aratott, amivel élete első 12 érintéses versenyén megszerezte a bronzérmet! A rendezőség felajánlott egy 12 érintéses csapatot annak, aki a kezdők közül a legjobban teljesít a versenyen, amelyet természetesen szintén Koczor János vihetett haza.

Koczor János - Dunakanyar Kupa

A tavalyi finálé visszavágóját (akkor hosszabbításban nyert Puskás 7-6-ra) is a kihagyott ziccerek jellemezték. Kiss Levente és Puskás László magasan a legtöbb gólt szerezték az egész mezőnyben, a döntő tétje azonban rányomta bélyegét a játékra, és sorra idegeskedték el a legnagyobb ziccereket is. Aztán Kiss csak megszerezte a vezetést, mire Puskás fél percen belül egyenlített. A második Kiss-gólra azonban már nem érkezett válasz, így Levente nyerte az idei Dunakanyar Kupát.

Kiss Levente nyerte a Dunakanyar Kupát

A teljes eredménysorért kattintson IDE!

Ez a verseny volt egyben az Európa bajnoki selejtezősorozat utolsó állomása. Matematikailag még Kovács Nándornak és Szathmáry Károlynak is volt esélye bekerülni a nemzeti csapatba, azonban mindketten elvéreztek már a csoportkör alatt, így minden maradt az eredeti felállásban, azaz a magyar válogatott a Puskás László, Kiss Levente, Puskás Zoltán, Horváth Imre felállásban vesz majd részt a kontintenstornán, míg a cserepadra Nagy Lajos ülhet le.

Külön érdekesség volt, hogy a versenyen négy vadonat új, és az eddigiektől eltérő pálya került kipróbálásra. A Gödön készült asztalok esztétikailag mindenképp fölé tudtak nőni azoknak, amelyek eddig használatban voltak, a versenyen tapasztaltak pedig arra is rámutattak, hogy minőség tekintetében is előrelépés történt a korábbiakhoz képest. Ez a technikai újítás mindenképp fontos mérföldkő lesz a 12 érintéses játék magyarországi elterjedésében.

A Dunakanyar Kupa végeredménye:

  1. Kiss Levente - Debreceni ALE
  2. Puskás László - Debreceni ALE
  3. Koczor János - Testvériség SE
  4. Puskás Zoltán - Debreceni ALE
  5. Lukács Viktor - Testvériség SE
  6. Horváth Imre - MTK
  7. Lukács László - Testvériség SE
  8. Szathmáry Károly - Forte ALC
  9. Kovács Nándor - Futmesa Debrecen
  10. Mártonfi István - Tiszavasvári
  11. Bodó Attila - Palotai Csokonai
  12. Kondor Gábor - Testvériség SE
  13. Balizs Benedek - Forte ALC
  14. Kollár Tibor - Forte ALC
  15. Oláh Tamás - Forte ALC

A subbuteo verseny beszámolója ITT olvasható

bambaresky

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

  Szektorlabda verseny 
  12 érintéses verseny 
  Subbuteo verseny 
  Nemzetközi versenyek
   
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!