hétfő, 19 június 2017 12:22

Kiss Levente nyert Gödön

A hétvégén Gödön került megrendezésre a I. Hungarian Open, hazánk első nagyszabású nemzetközi subbuteo versenye. A kétnapos rendezvényen öt ország játékosai viaskodtak a különböző kategóriákban, és az osztrákokat még megszorítani is nagyon nehéznek bizonyult mindenki számára. A verseny másnapján a Dunakanyar Kupa keretein belül a 12 érintéses EB-selejtezők is befejeződtek, így a két új szakág ismét találkozhatott egymással, és ismét Gödön.

Miközben a I. Hungarian Openen a csapatbajnokság folyt, tizenöt fővel elrajtolt a Dunakanyar Kupa. A mezőny ötfős csoportokba sorolódott, ahonnét az első két játékos jutott a legjobb hat közé.

I. Hungarian Open és Dunakanyar Kupa Gödön

Nem volt hiány meglepetésekben, miután a Testvériség SE játékosai életük első versenyén elpáholták a házigazda Forte két legjobbját. Balizs Benedek Lukács Viktor ellen kapitutlált a csoportkörben, ami a továbbjutásába került, míg Szathmáry Károlyt Koczor János verte, és ejtette ki a csoportból. A hat közé Puskás László, Koczor János, Puskás Zoltán, Lukács Viktor, Horváth Imre és Kiss Levente jutott be, hogy ott teljes körmérkőzéses rendszerben döntsenek arról, mely két játékos vívja majd a döntőt, és kik a bronzmeccset. Kiss Levente és Puskás László végig kiemelkedett a mezőnyből, így egy fordulóval a vége előtt már tudható volt, hogy ők ketten csapnak össze a fináléban, míg a tőlük kissé leszakadó Puskás Zoltán ellenfélre várt a bronzmeccsre. A Testvériség legnagyobb örömére, valamint ellenfeleik nagy meglepetésére Koczor János csúszott be a negyedik helyre!

Koczor János hihetetlen mentelése a Dunakanyar Kupán

A harmadik helyért folyó mérkőzésen Koczor szerzett vezetést, és Puskás mindvégig csak az eredmény után futott, mivel tőle teljesen szokatlan módon sorra hagyta ki a helyzeteket. Koczor köszönte szépen a lehetőséget, és 3-2-es győzelmet aratott, amivel élete első 12 érintéses versenyén megszerezte a bronzérmet! A rendezőség felajánlott egy 12 érintéses csapatot annak, aki a kezdők közül a legjobban teljesít a versenyen, amelyet természetesen szintén Koczor János vihetett haza.

Koczor János - Dunakanyar Kupa

A tavalyi finálé visszavágóját (akkor hosszabbításban nyert Puskás 7-6-ra) is a kihagyott ziccerek jellemezték. Kiss Levente és Puskás László magasan a legtöbb gólt szerezték az egész mezőnyben, a döntő tétje azonban rányomta bélyegét a játékra, és sorra idegeskedték el a legnagyobb ziccereket is. Aztán Kiss csak megszerezte a vezetést, mire Puskás fél percen belül egyenlített. A második Kiss-gólra azonban már nem érkezett válasz, így Levente nyerte az idei Dunakanyar Kupát.

Kiss Levente nyerte a Dunakanyar Kupát

A teljes eredménysorért kattintson IDE!

Ez a verseny volt egyben az Európa bajnoki selejtezősorozat utolsó állomása. Matematikailag még Kovács Nándornak és Szathmáry Károlynak is volt esélye bekerülni a nemzeti csapatba, azonban mindketten elvéreztek már a csoportkör alatt, így minden maradt az eredeti felállásban, azaz a magyar válogatott a Puskás László, Kiss Levente, Puskás Zoltán, Horváth Imre felállásban vesz majd részt a kontintenstornán, míg a cserepadra Nagy Lajos ülhet le.

Külön érdekesség volt, hogy a versenyen négy vadonat új, és az eddigiektől eltérő pálya került kipróbálásra. A Gödön készült asztalok esztétikailag mindenképp fölé tudtak nőni azoknak, amelyek eddig használatban voltak, a versenyen tapasztaltak pedig arra is rámutattak, hogy minőség tekintetében is előrelépés történt a korábbiakhoz képest. Ez a technikai újítás mindenképp fontos mérföldkő lesz a 12 érintéses játék magyarországi elterjedésében.

A Dunakanyar Kupa végeredménye:

  1. Kiss Levente - Debreceni ALE
  2. Puskás László - Debreceni ALE
  3. Koczor János - Testvériség SE
  4. Puskás Zoltán - Debreceni ALE
  5. Lukács Viktor - Testvériség SE
  6. Horváth Imre - MTK
  7. Lukács László - Testvériség SE
  8. Szathmáry Károly - Forte ALC
  9. Kovács Nándor - Futmesa Debrecen
  10. Mártonfi István - Tiszavasvári
  11. Bodó Attila - Palotai Csokonai
  12. Kondor Gábor - Testvériség SE
  13. Balizs Benedek - Forte ALC
  14. Kollár Tibor - Forte ALC
  15. Oláh Tamás - Forte ALC

A subbuteo verseny beszámolója ITT olvasható

bambaresky

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!