hétfő, 26 augusztus 2024 20:27

Ismét BEK győztes a DSC!

Augusztus 18-án Maroslelén, a III. Maros Kupa előtt rendezte meg az ITFC a 12 érintéses asztali labdarúgó Bajnokcsapatok Európa Kupája döntőjét. Ez amolyan visszavágó is volt, ugyanis 2023-ban szintén ez a két csapat játszotta a BEK döntőt. A debreceni illetőségű DSC-ALE a magyar, míg a csíkszeredai StrickBreakers a romániai bajnokcsapat volt. Kettejük előző évi döntőjét a magyar bajnok nyerte meg. A debreceniek idén ismét a Kovács, Matkó P., Puskás hármassal álltak fel (tartalékként ott volt, de nem lépett asztalhoz Major, Matkó L. és Zubora), míg az erdélyiek a Bajkó, Krejcik, Marschal hármassal (tartalékként Bors, illetve nem lépett asztalhoz Bodó). Az asztalbeosztás sorsolása után két kört játszottak a felek, ahol a győzelem egy, a döntetlen és a vereség nulla pontot ért az összevetésben.

A képhez tartozó alt jellemző üres; image-18-1024x362.png a fájlnév

Az "első félidőben", azaz az első körben mindhárom asztalnál debreceni siker született. A 3-0-ás előny azt jelentette, hogy az utolsó körben elegendő volt, ha egy pályán nem kap ki a címvédő! A StickBreakers élt a csere lehetőségével, Bajkó helyett Bors lépett asztalhoz, és sokáig jól is tartotta magát, vezetett. A másik két pályán is feszült, szoros harc folyt. Végül nem sikerült az erdélyieknek egyik pályán sem nyerniük, de ismét megmutatták, hogy nagyon nem lehet őket (sem) félvállról venni! A magyar bajnok pedig 4-0-ás végeredménnyel megvédte a BEK győzelmét! Az ITFC elnöke a díjkiosztó során kifejezte abbéli reményét, hogy 2025-ben már Final Four formájában tudják megrendezni a BEK döntőt!

A képhez tartozó alt jellemző üres; image-20.png a fájlnévA BEK győztes DSC-ALE csapata:
Matkó Péter, Major Bence, Kovács Nándor, Matkó László, Puskás László és Zubora János
A BEK döntős StickBreakers csapata:
Bors Attila, Bodó Attila, Marschal István, Krejcik Péter és Bajkó Mihály
 

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

  Szektorlabda verseny 
  12 érintéses verseny 
  Subbuteo verseny 
  Nemzetközi versenyek
   
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!