kedd, 13 március 2018 10:42

Kialakulóban a válogatott?

Hétvégén folytatódott a 12 érintéses szakág világbajnoki selejtezősorozata. Az ötfordulós kvalifikáció második állomása után az első négy helyezett nagyon ellépett a többiektől, nehéz elképezelni, hogy ők kiszorulhatnak a keretből. Az ötödik helyért viszont nagy csata várható.

Tizenhárman vágtak neki a vasárnapi játéknapnak, amely nagyon nehezen akart elindulni, és több nehézség elé is állította a versenyzőket. A verseny helyszínén nem működött a fűtés, a világítás pedig csak helyenként. Ráadásul a pályák is csak reggel kerültek szállításra, amik ezáltal alaposan összekoszolódtak, a takarításukra pedig már nem volt elegendő idő, a tűzoltásként bevetett gyors törlés pedig csak rontott a helyzeten. Üdítő hír volt ugyanakkor, hogy a debreceni fordulón használt labdák a feledés homályába vesztek.

A versenyen szinte mindenki ott volt, aki számít, a legnagyobb öröm azonban az, hogy betegsége után visszatért a pályák mellé a sportág nagy öregje, a már nyolcvan év felett járó Farkas Gábor! Gabi bácsi nem csak hogy eljött, de végig is játszotta a még a fiatalok számára is megterhelő tizenkét mérkőzést, így a nap hőse címet mindenképp ő érdemelte ki. Újoncot is avatott a szakág, hiszen Berend Csaba személyében olyan játékos is asztalok mellé állt, aki korábban mindössze egy mérkőzést játszott, csereként beállva a csapatbajnokságon. Sajnos Berend csak négy mérkőzést játszott le, ám ez is elég volt neki ahhoz, hogy megszerezze pályafutása első győzelmét. Reméljük a jövőben kitartóbb lesz, és egy teljes versenyt lejátszik majd. A szabályok értelmében, ha valaki nem játssza le a mérkőzések legalább felét, az eredményei törlésre kerülnek, így végül 12 fővel ért véget a verseny.

Kiss Levente nyerte a 12 érintéses asztali labdarúgó VB-selejtezők második fordulóját

A három "nagy", Puskás László, Puskás Zoltán és Kiss Levente hamar ellépett a mezőnytől, tudatosítva a többiekben, hogy ők már csak a helyezésekért küzdhetnek. Hármójuk közül Kiss Levente nyújtotta a legmegbízhatóbb teljesítményt, és sokáig úgy tűnt, hogy senki nem tudja megállítani. Aztán egy Horváth Imre elleni vereséggel felcsillant a remény az üldözőknek, de Kiss végül a két Puskás ellen négy pontot gyűjtve jelezte, nem adja ki a kezéből az első helyet. Az ezüstért tehát a testvérpár küzdött, akik közül Zoltán hiába győzte le bátyját, a vert mezőny ellen "elszenvedett" három döntetlen a második helyébe került.

A dobogó mögött Nagy Lajos és ifj. Farkas Gábor azonos pontszámmal végeztt, kettejük meccse pedig döntetlennel zárult, jöhetett hát a gólkülönbség számítás, ami Farkasnak kedvezett. Mögéjük tudott odafurakodni a Kiss Leventét egyedül legyőzni képes Horváth Imre, aki mögött a tavalyi EB két döntőse, Szathmáry Károly és Kovács Nándor szerénykedett. A tavaly üstökösként berobbanó Koczor János ezen a versenyen szembesült azzal, hogy nem minden papsajt, ami talán annak is volt köszönhető, hogy a tavaly elért sikerei után egyre inkább odafigyelnek rá az ellenfelek, így most meg kellett elégednie a kilencedik hellyel. Bodó Attila tízedik helyezésével mutatta, hogy lassan de biztosan kezdi ő is felvenni a 12 érintéses szakág ritmusát, és bár taktikailag még rengeteg tanulni valója van, egyre jobban rááll a keze a játékra. A verseny üde színfoltjaként visszatérő Farkas Gábor sem végzett nyeretlenül a hétvégén, miután sikerült legyőznie a győzelem nélkül zárt Matkó Pétert, aki a verseny egyértelmű negatív meglepetésének bizonyult, hiszen az első fordulóban megszerezett értékes skalpjai után sokkal előbbre várta mindenki.

Összetettben Kiss Levente és Puskás Zoltán fej-fej mellett állnak az élen. Mögöttük csak kicsiel leszakadva várja a folytatást Puskás László és Nagy Lajos. Ők négyen léptek el a mezőnytől, akiket kitartóan követ Horváth Imre, az ő helye azonban még messze nem biztos, hiszen nem sokkal mögötte hárman is leselkednek, és egy huszáros hajrával könnyedén letaszíthatják pozíciójából.

 

A verseny végeredménye

  1. Kiss Levente (Debreceni SC) - 28 pont
  2. Puskás László (Debreceni SC) - 25 pont
  3. Puskás Zoltán (Vasi GE) - 24 pont
  4. ifj. Farkas Gábor (Tiszevasvári SE) - 21 pont
  5. Nagy Lajos (Tiszavasvári SE) - 21 pont
  6. Horváth Imre (MTK) - 19 pont
  7. Szathmáry Károly (Dunakanyar Forte ALC) - 17 pont
  8. Kovács Nándor (Debreceni SC) - 15 pont
  9. Koczor János (Testvériség SE) - 10 pont
  10. Bodó Attila (Testvériség SE) - 10 pont
  11. Farkas Gábor (Tiszavasvári SE) - 3 pont
  12. Matkó Péter (Debreceni SC) - 1 pont

 

A kvalifikáció állása:

  1. Puskás Zoltán - 37 pont
  2. Kiss Levente - 37 pont
  3. Puskás László - 32 pont
  4. Nagy Lajos - 30 pont
  5. Horváth Imre - 22 pont
  6. ifj. Farkas Gábor - 16 pont
  7. Kovács Nándor - 16 pont
  8. Szathmáry Károly - 14 pont
  9. Koczor János - 12 pont
  10. Matkó Péter - 4 pont
  11. Bodó Attila - 2 pont

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

  Szektorlabda verseny 
  12 érintéses verseny 
  Subbuteo verseny 
  Nemzetközi versenyek
   
H K Sze Cs P Szo V
2
3
4
5
6
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!