szombat, 24 február 2018 23:30

Puskás Zoltán rajtolt legjobban

Debrecenben vette kezdetét a hosszú út Portugália felé. A 12 érintéses szakág világbajnoki selejtezősorozatának első állomásán tizenkét versenyző állt asztalok mellé, akik közül a tavalyi év végén Szombathelyre igazolt Puskás Zoltán kezdett legjobban, és rajt-cél győzelmet aratott.

Alaposan megnehezítették a játékosok dolgát a közelmúltban Brazíliából érkezett új versenylabdák. Mindamellett, hogy immár Debrecenben is kiváló minőségű pályákon folyt a verseny, a silány minőségű labdák lehetetlenné tették a színvonalas játékot, így egyes mérkőzések eredménye teljesen esetlegessé vált, ezért nem akármilyen körbeverést láthattak a kilátogatók. Ennek köszönhetően a debreceni forduló elsősorban az idegek párharcát hozta, ebben pedig egyértelműen kimagaslott a mindvégig rendkívül koncentráltan játszó Puskás. A szintén higgadtáságról híres Nagy Lajos igyekezett tartani vele a lépést, de ezúttal meg kellett elégednie a második hellyel.

Jól mutatja a mezőny kiegyenlítettségét, hogy a második helyezett mindössze kilenc pontot tudott verni a tizenegyedikre, azaz a 11 forduló alatt csak három meccsnyi előnyt sikerült összekaparni. A középmezőny pofozkodásából Kiss Levente jött ki a legjobban, így ő végzett a harmadik helyen. Üde színfoltként első ízben vendégeskedett Debrecenben a Testvériség két játékosa, Koczor János és Lukács László, valamint nagyszerű volt újra a pálya mellett látni a tiszavasváriak játékosát, ifj. Farkas Gábort. 

Az ötfordulós selejtezősorozat első állomása után természetesen még semmi nem dőlt el. Öten húzhatják majd magukra a címeres mezt, és ha a tabellára nézünk, azt láthatjuk, hogy bizony az ötödik hely után is bőven vannak olyanok, akik joggal pályázhatnak a válogatottságra - elég ha annyit mondunk, hogy a tavalyi Európa bajnokság két döntőse nincs az öt között! És akkor még nem is szóltunk azokról, akik nem neveztek az első etapra, hiszen köztük is találni jelentkezőt, csak a példa kedvéért említsük meg a váci Balizs Benedeket, aki a tavalyi Csapatbajnokság legeredményesebb játékosa volt. Abban biztosak lehetünk, hogy kiélezett csata lesz az utolsó pillanatig arról, hogy ki lesz válogatott, és ki nem. A kvalifikációs sorozat két hét múlva Budapesten folytatódik, remélhetőleg hasonlóan nagy érdeklődés mellett. A tervek szerint a versenyt újra a tavalyi labdákkal játsszák a versenyzők, az idén kapottak helyett pedig a szövetség újakat igényelt a braziloktól.

Végeredmény

  1. Puskás Zoltán (Vasi GE), 24 pont
  2. Nagy Lajos (Debreceni SC), 21 pont
  3. Kiss Levente (Debreceni SC), 19 pont
  4. Puskás László (Debreceni SC), 19 pont
  5. Horváth Imre (MTK), 18 pont
  6. Kovács Nándor (Debreceni SC), 16 pont
  7. Koczor János (Testvériség SE), 13 pont
  8. Szathmáry Károly (Dunakanyar Forte ALC), 13 pont
  9. Matkó Péter (Debreceni SC), 13 pont
  10. ifj. Farkas Gábor (Tiszavasvári SE), 12 pont
  11. Pocsay Sándor (Debreceni SC), 12 pont
  12. Lukács László (Testvériség SE), 6 pont

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

  Szektorlabda verseny 
  12 érintéses verseny 
  Subbuteo verseny 
  Nemzetközi versenyek
   
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
15
16
17
18
19
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!