csütörtök, 16 március 2023 19:01

NB1 2023 - VK

VERSENYKIÍRÁS
 
VERSENY NEVE: Nemzeti Csapatbajnokság I. osztály (NB I. Csb.)
VERSENY RENDEZŐJE: MSzSz
VERSENY HELYSZÍNE és IDŐPONTJA:
I. forduló: 2023. 03. 25. Komárom, Arany 17 Rendezvényközpont
II. forduló: 2023. 05. 13. Szombathely
III. forduló 2023. 09. 16. Szeged
IV. forduló: 2023. 10. 28. Komló
NEVEZÉS: az I. fordulóra 2023.03. 22. 23:59-ig írásban, a csapattagok megnevezésével, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.
NEVEZÉSI DÍJ: 18.000 Ft/csapat. A versenyen csak olyan versenyzők vehetnek részt, akik rendezték a 2023. évi játékengedélydíjukat! A versenyengedélyi díj 2.000.-Ft/fő/év.
DÍJAZÁS: Az első három helyezett csapat tárgyjutalomban részesül
RÉSZTVEVŐK:
DÖKE Komló
Józsefváros
Kecskemét
Komárom
Mundial
Szegedi ALC
Testvériség SE I.
Testvériség SE II.
Vasi GK
Vác
RENDSZABÁLYOK: A verseny közben a szövetség alkoholellenőrzést végez. Ittas versenyző a versenyből kizárásra kerül. A versenyen kötelező, a klub hovatartozást jelző mez viselete.
LEBONYOLÍTÁS: A 4 fős csapatok a négy fordulóban egy-egy mérkőzésből álló teljes körmérkőzést játszanak. A versenyzők az I. forduló napján érvényes ranglista pontszámuk alapján meghatározott erősorrendben kerülnek a felső, illetve az alsó táblára. Az első körmérkőzés folyamán a csapatok felsőtáblán szereplő játékosa az ellenfél alsótáblán szereplő játékosával mérkőzik, illetve az alsó táblán szereplő két játékosa az ellenfél felsőtáblán szereplő két játékosa ellen játszik. A második körmérkőzés során az első táblások játszanak a harmadik táblásokkal. A harmadik körben az elsőtáblások a második táblásokkal játszanak, majd a negyedik fordulóban az azonos táblán szereplők egymás ellen mérkőznek. Egy csapatmérkőzésen 8 egyéni mérkőzést játszanak a versenyzők. A 4 egyéni találkozón a győzelem 2, a döntetlen 1-1 pontot jelent, ezek összege határozza meg a mérkőzés játszmaarányát. (az eredmények 4-4 és 8-0 között lehetnek). A négy körmérkőzést követően, a szerzett pontok határozzák meg a sorrendet. Győzelem 3, döntetlen 1- 1 pontot ér. A végeredménynél azonos pontszám esetén az egymás elleni pontszám dönt, ennek egyenlősége esetén, az egymás elleni játszmaarány, majd az egymás elleni gólkülönbség dönt, ha ez is egyenlő, akkor az össz-játszmaarány a mérvadó. Ha az is egyenlő, akkor a csapatok kijelölnek egy-egy játékost, akik egy mérkőzést játszanak. Ha döntetlen, akkor a két játékos szétlövése dönt. (Szétlövés: 5-5 szögletrúgás, amelynél a „fogadó gombot” a kezdőkörbe kell helyezni, úgy, hogy a középpontja a pálya kezdőpontja felett legyen. Ha sikerül támadó szektort adni, akkor kapura lövés következik. A lövés a szögletrúgást elvégző játékosról is pattintható. A több gólt szerző fél győz, amennyiben döntetlen, akkor felváltva lőnek a felek szögletet, ha az egyik fél gólt lő, a másik hibázik, akkor vége a küzdelemnek. Ha 5-5 szöglet után nincs döntés, akkor 6-6. szöglettől, a támadó térfélre lőtt labda akkor is kapura lőhető, ha nincs szektorban. Amelyik csapat bármelyik fordulóban nem jelenik meg, annak addigi eredményeit töröljük, és kizárjuk a bajnokságból. A bajnokság négy fordulójában valamennyi versenyző, csak egy csapatban szerepelhet. Az a klub, amely a Nemzeti Csapatbajnokságban több csapattal is szerepel, az érvényes szabályoknak megfelelően a tartalékcsapatában is játszhat. E szabály értelmezésével kapcsolatban az Átigazolási Bizottság jogosult (Lukács László, +36-20/984-59-05).
A bajnokság 9. és 10. helyezettje kiesik az NB II-es bajnokságba.
Mindenkinek jó játékot kívánok!
Horváth Imre
elnök

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Közelgő versenyek

Események

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel havonta kiküldésre kerülő hírlevelünkre, amelyben beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről, illetve megkapod beharangozóinkat!